2024. október 16., szerda

Nagyoperett és három musical

Négy produkció szerepel a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi Dóm téri műsorán

Három musical és egy nagyoperett szerepel a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi Dóm téri műsorán – tájékoztatta Kertész Lilla, a fesztivál sajtóreferense az MTI-t.
A közlemény szerint június 27-én mutatják be ifjabb Johann Strauss A cigánybáró című nagyoperettjét az ország legnagyobb színházi játszóhelyén. A Magyar Állami Operaház színpompás, 1700-as éveket felelevenítő látványvilággal megálmodott sikerprodukcióját, Strauss cigányzenét, keringőt, csárdást és operai „fajsúlyú” dallamokat elegyítő művét klasszikus kivitelben élvezhetik a látogatók Szinetár Miklós rendezésében, aki az 1991-es Turandot óta először, 34 év után tér vissza rendezőként a Dóm térre.
Az elmúlt évadok közönségkedvencei közül visszatér a Szegedi Szabadtéri Játékokra Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszaka című world musicalje. A nézők újra szurkolhatnak a darab Trokán Nóra, Bányai Kelemen Barna, Márkus Luca, Tasnádi Bence, Bori Réka, Stohl András és Mészáros Máté által megformált hőseinek. Az eredeti színrevitelben, Juronics Tamás rendezésében, Bujdosó Nóra látványvilágával csak ősbemutatója helyszínén, Szegeden látható a produkció július 4-én, 5-én és 6-án.

Ismét szerepel a műsoron az idei évad kirobbanó közönségsikere, Michael Kunze és Lévay Szilveszter Rebecca című musicalje is. Béres Attila rendezésében, Gubik Petra, Dolhai Attila, Gallusz Nikolett, Janza Kata, Udvaros Dorottya, Szaszák Zsolt, Medveczky Balázs, Bálint Ádám és művész társaik közreműködésével öt estére tér vissza a Daphne du Maurier magyarul A Manderley-ház asszonya címen megjelent regénye alapján készült darab. A fesztivál Horesnyi Balázs díszlet- és Madarász „Madár” János animációtervező jóvoltából a legkorszerűbb színpadtechnikai megoldásokat alkalmazó, rendkívüli látványvilággal bemutatott produkcióját július 18-án, 19-én, 20-án, 25-én, 26-án láthatják a nézők.
A következő évadban egy újabb fordulatos musicalt, A 3 testőrt is színpadra állítja a fesztivál önálló produkcióként. Öt estére – augusztus 8-án, 9-én, 10-én, 15-én és 16-án –  a bajtársiasság, a szerelem, az ármány és a kaland kerül a középpontba a neves dalszerző testvérpár, Rob Bolland és Ferdi Bolland dalaival és André Breedland szövegkönyvével. 

Nyitókép: Szegedi Szabadtéri Játékok