2024. július 17., szerda

Énekelt versek ünnepe

Mint ahogyan lapunk már beszámolt róla, a Mécsvirág együttesnek a zentai művelődési otthonban szerda este megrendezett lemezbemutató koncertjével kezdetét vette a Énekelt Versek XXVII. Zentai Fesztiválja, amelyet az idén a Petőfi Sándor-emlékév, valamint a himnusz születésének 200. évfordulója jegyében a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szervezésében és a Zenta Önkormányzata közreműködésével rendeznek meg. Pénteken a délutáni órákban a fesztivál versenyprogramját is megtartották. A benevezetteknek az idén is három megzenésített verset kellett előadnia. Ezek közül az első Móger Tímea költő, lapunk újságírója Tájzeneszó vagy Negyven felett című költeményének megzenésített változata, a másik Petőfi Sándor szabadon választott költeményének megzenésítése, a harmadik pedig szabadon választott vers.

Munkában  a zsűri (Fotó: Gergely Árpád)

Munkában a zsűri (Fotó: Gergely Árpád)

Az előadók és a formációk által előadott megzenésített verseket – nyolc produkciót – Radványi Balázs énekes-zenész, a Kaláka együttes tagja, a zsűri elnöke (Budapest), Verebes Ernő zeneszerző, költő (Zenta–Budapest), Török Máté verséneklő, a Misztrál együttes tagja (Budapest) és Móger Tímea költő, újságíró (Doroszló) alkotta zsűri bírálta el.

Az Énekelt Versek XXVII. Zentai Fesztiváljának gálaműsorát szombaton a zentai Művelődési Ház színháztermében tartják, 19 órai kezdettel. A gálaesten a hagyományokhoz híven a budapesti kétszeres Kossuth-díjas és Prima Primissima díjas Kaláka együttes lép fel, az est vendégeivel: Gryllus Dorka és Simon Kornél színművész házaspárral. Vasárnap 10 órakor a rendezvénysorozat gyermekprogramjában úgyszintén a Kaláka zenekar lép fel.