2024. augusztus 2., péntek

Drámaíró verseny - A rockzene és a filozófia a téma

A rockzene és a filozófia témakörét érintő cikk alapján kell drámát írnia szombat reggelre Kiss Judit Ágnesnek, Háy Jánosnak és Podmaniczky Szilárdnak, a XVIII. Magyar Drámaíró Versenyen három résztvevőjének.

Tari Sarolta, a versengésnek hagyományosan helyet adó békéscsabai Jókai Színház sajtóreferense az MTI-nek elmondta, hogy a témát a Magyar Nemzet szombati számában megjelenő cikkek közül húzták ki a teátrum péntek esti, Kapj el című előadása előtt. A cikk, amelynek címe A sapkák, Cipő, a Republic együttes énekese halálával kezdődik és a rockzene és a filozófia témakörét érinti.

A három meghívott írónak szombat reggelre kell megalkotniuk egyfelvonásos alkotásaikat. A darabokon ezután a meghívott rendezők - Bozsik Yvette, Dávid Zsuzsa és Pesty-Nagy Kati - dolgoznak a hatfős színészcsapatokkal, amelyekben a békéscsabai társulat tagjai mellett vendégművészek - Földes Eszter, R. Kárpáti Péter és Tóth Roland - is részt vesznek. Az érdeklődők a próbafolyamatot is végigkövethetik, a darabokat vasárnap este mutatják be a Jókai Színházban.

A versenyen a produkciókat több kategóriában is díjazzák.nA drámaíró versenyről a közmédia is beszámol és az idén is átadja különdíját: a díjazottnak felajánlják, hogy művéből készítsen hangjáték-adaptációt, amelyet műsorra tűznek.