2024. július 20., szombat

Elor Emina brillírozott Koštana szerepében

Óriási volt az érdeklődés a Kokan Mladenović által rendezett Koštana pénteki bemutatója iránt Tivatban. Mint ismeretes, miután az előadás főszereplője, Božo Vrećo egészségügyi okokra hirtelen távozott a produkcióból, a címszerepet, Koštana alakjának megformálását Elor Emina vette át, aki egyébként szintén részese volt a szereplőgárdának, Stanát alakította volna. Elor Emina már bizonyított Koštanaként, amikor a szabadkai Népszínház részére Urbán András rendezte Bora Stanković e művét. Ekkor a színésznő az alakításáért Sterija-díjat kapott.

Most Tivatban Eminának mindössze 5 napja volt, hogy Koštanaként felkészüljön a bemutatóra. A kritikusok és a közönség is nagy elismeréssel jutalmazta profizmusát, színpadi teljesítményét. Ezt bizonyítja a tivati bemutatóról szóló beszámoló címe is az egyik belgrádi napilapban: Elor Emina brillírozott Koštana szerepében

Az előadás az újvidéki Szerb Nemzeti Színház, a Fabrika egyetemista és művelődési központ, valamint a tivati kultúrközpont koprodukciójában készült. A premiert a tivati Purgatorije fesztiválon tartották meg, szeptemberben pedig Újvidéken is bemutatják.