2024. július 17., szerda

A Tanyaszínház digitális könyvtára

Összegyűjtik az elmúlt 36 év emlékeit

A Tanyaszínház információ- és adatgyűjtésbe kezdett, szeretne beszerezni minden, a színházzal kapcsolatos dokumentumot. A kezdeményezés kapcsán felhívtuk Magyar Attilát, hogy mondjon néhány szót az emlékek összegyűjtéséről.

– Más színházak is végeznek archiválást, mi is szeretnénk egy helyre gyűjteni az elmúlt 36 év emlékeit, ezeket pedig majd idővel felrakjuk a Tanyaszínház internetes oldalára (tanyaszinhaz.com). Ezért küldtük szét a körlevelet, hogy fotókat, videóanyagokat, újságcikkeket, kritikákat és bármit, amit fel tudunk lelni, azt összegyűjtsük. Ez lesz majd a Tanyaszínház digitális könyvtára. Ez a színház nem úgy működik, mint egy intézmény, amely felhalmozott dokumentációval rendelkezik. Mindenki hazavitte magával a fotóit, és most ezeket igyekszünk felkutatni – osztotta meg velünk Magyar Attila a tegnap közzétett körlevél kapcsán.

A körlevélben megkérnek mindenkit, ha van a birtokában bármilyen kép-,video-,hang-, vagy írott anyag a Tanyaszínházról, azt küldje el a következő e-mail címre: tanyaszinhaz@gmail.com, vagy postai úton az alábbi címre: Jovana Subotića 3-5., 21 000 Novi Sad.