2024. szeptember 27., péntek

A létezés lényegi kérdései

Harmadik alkalommal rendez Urbán András a Belgrádi Nemzeti Színházban

Megkezdődtek a Bulgakov híres regénye alapján készülő előadás próbái a Belgrádi Nemzeti Színházban. A Mester és Margarita című mű Urbán András rendezésében kerül színpadra.

– A Mester és Margarita olyan mű, amely kapcsán aligha kerülheti el az ember, hogy egy-egy történelmi pillanatban átgondolja a létét az itt és most vetületében, másrészt az emberi létezés néhány fontos, mélyebb kérdésére is felhívja a figyelmet – nyilatkozta a Politika napilapnak Urbán András, akinek Sterija Hazafiak (2015) és Nušić Gyanús személy (2016) című előadása után ez lesz a harmadik rendezése a Belgrádi Nemzeti Színházban.

Az előadás alkotógárdáját Bojana Nikitović jelmeztervező, Irena Popović zeneszerző, Gyergye Krisztián koreográfus és Ljiljana Mrkić Popović, valamint Urbán András és Gyarmati Kata dramaturg képezi. Szerepet kapott Igor Đorđević, Nada Šargin, Aleksandar Vučković, Vanja Ejdus, Pavlo Jerinić, Vanja Milačić, Dragan Sekulić, Julija Petković, Jelena Blagojević, Andrej Nježić, Bojan Krivokapić és Dušan Matejić.

A lényeges filozófiai, kulturológiai és politikai kérdésekkel foglalkozó produkció premierje november első felére várható.

Nyitókép: Molnár Edvárd felvétele