2024. július 28., vasárnap

A Europe és a Skid Row is fellép

A magyar rockélvonal mellett neves külföldi fellépői is lesznek az idei FEZEN-nek

Erős válogatással várja az idén is látogatóit a székesfehérvári FEZEN, vagyis a Fehérvári Zenei Napok nevű rendezvény.

A fesztiválon a magyar rockszíntér színe-java mellett számos nemzetközi hírű zenekar is színpadra lép, többek között az Exodus, a Tarja Turunen vagy a Skid Row és a Europe. Az idei fesztiválra július 30-a és augusztus 2-a között kerül sor, helyszíne pedig a MÁV-pálya.

A Skid Row történetében először lép fel Magyarországon. Igaz, hogy nem a klasszikus felállás énekesével, Sebastian Bach-hal érkezik a csapat (amely Bach 1996-os kilépése miatt esélytelen), de vélhetően az új dalnok, Johnny Solinger sem fog csalódást okozni, és egy remek bulit csap majd a New Jersey-i glam metal banda. A Skid Row-nak sikerült a nyolcvanas években olyan slágerekkel beírnia magát a rocktörténetbe, mint az 18 and Life, I Remember You vagy a Youth Gone Wild. 2013-ban új lendületet kapott a csapat, kiadta a United World Rebellion címre keresztelt kislemezsorozatuk első darabját. Most az új dalokat és a régi kihagyhatatlan slágereket is elhozzák Székesfehérvárra, a FEZEN fesztiválra, amelynek zárónapján, augusztus 2-án lépnek fel.

A svéd Europe-ot nem kell bemutatni a közönségnek, elég csak annyit mondani: The Final Countdown. Ez a daluk talán az egyik legjátszottabb rádiós rockdal.

Az azonos című lemezükből hétmillió darabot adtak el világszerte, a kislemez pedig több mint 25 ország toplistáját vezette, és 70 hétig kirobbanthatatlan volt a Billboard-listáról. Harminc-egynéhány évvel első próbálkozásaik után Joey Tempest és John Norum haja még mindig hosszú, de hogy gitárból éppen annyi van minden dalukban, amennyinek lennie kell, ezzel ma már minden kiadó egyetértene. A helyes arányokról pénteken győződhetnek meg a FEZEN látogatói, akkor lépnek ugyanis fel a svédek.

A teljes fesztivál idejére június végéig még akciós, 13 990 forintos áron vásárolhatók bérletek, ezt követően 14 790 forintba kerülnek, illetve a helyszínen már felkerekítve 15 000 forintért vehetők majd meg. Bővebb információk a fesztivál honlapján, a www.fezen.hu oldalon találhatók.