2024. szeptember 1., vasárnap

Háromszázezer óvszert osztottak ki a versenyzők között a párizsi olimpián

„A szerelem mezején játssz tisztességesen. Kérj beleegyezést” – ilyen és ehhez hasonló üzenetek olvashatóak a versenyzők között az olimpiai faluban kiosztott 300 ezer óvszeren.

A szerelem városában fontos felelősségteljesnek, boldognak és egészségesnek maradni – áll az athlete365 elnevezésű Instagram-oldalon.

A tokiói olimpia idején részben a koronavírus-járvány miatt elrendelt szextilalmat hivatalosan is feloldották. A 2024-es játékok szervezői egy nemrégiben tartott sajtótájékoztatón elmondták, hogy 200 ezer férfi óvszer, 20 ezer női óvszer és 10 ezer orális közösülésnél használt óvszer lesz elérhető a párizsi olimpiai faluban, ahová 14 500 sportoló és a személyzeti tag érkezik majd.

Daniel Smit, az USA csapatának igazgatója az olimpiai faluban a játékok kezdete kapcsán a People magazinnak megerősítette, hogy feloldották a szextilalmat a szerelem városában versenyző sportolóknak, majd hozzátette, hogy a szervezők megfelelő és kreatív megelőző intézkedéseket tesznek a biztonság érdekében.

– Pontosan 300 ezer óvszert osztottak ki az olimpiai faluban, a csomagolás pedig különösen látványos – mondta Smith.

Loading Instagram...

Nyitókép: TikTok/Sarah Douglas