2024. július 28., vasárnap

Zentai lány a Szeged Szépe döntősei között

A Szeged Szépe elődöntőjén 18 jelöltet választottak ki, további három lány a közönségszavazatok alapján jut be. Szerbiából és Szlovákiából is jelentkeztek a hetedik Szeged Szépe versenyre, melynek fő szervezője, Gera Gábor, az elődöntő után elmondta, idén kevesebb lány mérettette meg magát, ám a korábbi évekhez képest erősebb volt a mezőny. Hétfőn déltől várják a szavazatokat, az érdeklődők az esemény Facebook oldalán és a lányok honlapján tájékozódhatnak.

Zentáról érkezett a Szeged Szépe elődöntőjére Alekszoszka Tamara, aki először jelentkezett szépségversenyre, méghozzá testvérével együtt. Azért jelentkezett, mert Szerbiában kevés szépségversenyt hirdetnek, és megtetszett neki a Szeged Szépe kiírása.

Mint minden évben, ezúttal is jótékonysági rendezvényeken vesznek részt a döntősök. Idén kiemelten a mellrák elleni küzdelemmel kapcsolatosan sorakoznak fel a szépségek, országosan szeretnék felhívni a figyelmet erre a betegségre, mely, ha időben felfedezik, kezelhető.

A lányokkal a Balaton Soundon és a SZIN-en is találkozhat bárki, hiszen a Szeged Szépe verseny idén is színes programokat kínál a döntősöknek. A döntő december 6-án 19.00 órától kerül megrendezésre Szegeden, az IH Rendezvényközpontban. A döntőbe került lányok szépségét szakmai zsűri értékeli három kategóriában: utcai viselet, fürdőruha, alkalmi viselet. Fontos, hogy a szépség mellett egy általános műveltségi tesztet töltenek ki a döntősök, melynek eredménye szintén befolyásolja a dobogós helyek sorsát. Minden döntős lány fürdőruhákat, felsőket, különböző tárgynyereményeket kap, függetlenül attól, milyen helyezést ér majd el a versenyen.

A szépségkirálynő minden évben egy 14 darab VS1 és VVS1 tisztaságú, modern csiszolású gyémántokból álló, korona alakú fehérarany gyűrűt kap, melyet kizárólag a Szeged Szépére terveztek. Ezen felül a különdíjasok is egyéb ajándékokban részesülnek: utazás, portfólió-fotózás, modellügynökség-szerződés, ajándékcsomagok a szponzorok felajánlásával.