2024. július 28., vasárnap

Új arculattal – határok nélkül

A hétvégén rendezik meg a zentai fiatalok mókás vetélkedőjét

Az idén új, BazZenta elnevezéssel és némi arcfelvarrással szervezik meg a Játékok határok nélkül programot, a zentai fiatalok mind népszerűbb mókás vetélkedőjét, amelyet a szegedi All In Radio támogatásának köszönhetően egy esti bulival is megfűszereznek.

Herédi Krisztián, a játékok fő szervezője szerint ezzel is közeledni szeretnének a fiatalok újabb nemzedékéhez. A vetélkedőt augusztus 9-én rendezik a népkerti kék medence területén, illetve, amennyiben az időjárás is megengedi, akkor magában a medencében. A szervezők 15 csapat részvételére számítanak, amelyek 5–7 tagúak lehetnek, azzal, hogy a héttagú társaságok esetében a tagok közül kettőnek a szebbik nemet kell képviselnie.

A Községi Ifjúsági Tanács és a Zenta Vízilabdaklub égisze alatt megrendezésre kerülő játékok a Baywatch című amerikai televíziós sorozat tematikájára épülnek: lesznek ügyességet követelő mentési „hadműveletek”, de nem árt, ha a csapatok a vízi mentéssel és az egészséges életmóddal kapcsolatos elméleti kérdésekre is felkészülnek.

A vetélkedő délután 2 órakor kezdődik, s este 7 óráig tart a nappali szakasza a játékoknak, a vacsorát és a zuhanyozást követően pedig még néhány esti megmérettetés is várja a csapatokat. A játékok ideje alatt és az ezt követő esti buliban a szegedi All In Radio lemezlovasai szórakoztatják majd a jelenlevőket. Természetesen az idei vetélkedőnek is nagy tétje van. A legjobban szereplő csapat jutalma ugyanis egy egynapos, lubickolással egybekötött kirándulás a petrőci élményfürdőbe.