2024. július 28., vasárnap

Nem tudott összeadni, nem lettek összeadva

Otthagyta esküvőjét egy ara, mert vőlegénye nem tudott összeadni két számot

Kisétált esküvőjéről egy indiai menyasszony, miután jövendőbelije nem tudott megoldani egy egyszerű matematikafeladványt - közölte pénteken a helyi rendőrség.

A nő azután viharzott ki a szertartásról, hogy párja közölte, 15 meg 6 az 17. Az eset szerdán történt az ország északi részén lévő Uttar Prades állam egyik falujában.

A vőlegény családja megpróbálta visszacsalogatni a menyasszonyt, ám az hajthatatlan volt, mondván, hogy párja félrevezette őt és családját a végzettségével kapcsolatban.

"A vőlegény családja eltitkolta előlünk a férfi szerény műveltségét" - mondta az ara édesapja. "Ezt a feladványt még egy első osztályos is meg tudja oldani" - tette hozzá. A helyi rendőrség közvetítésével a két család visszacserélte az esküvő előtt átadott ajándékokat és ékszereket.

Múlt hónapban egy másik esküvő is váratlan fordulatot vett Uttar Prades államban, miután a vőlegény rohamot kapott és összeesett a helyszínen.

Miközben a férfit, akinek epilepsziájáról mélyen hallgatott a családja, kórházba szállították, az ara megkérte a vendégek egyikét, hogy ugorjon be a helyére és vegye feleségül.

Indiában a házasságok többségét a menyasszony és a vőlegény családja rendezi el. Rövid találkozóktól eltekintve, a párok ritkán ismerik meg egymást a házasságkötést megelőzően.