2024. július 28., vasárnap
SZERDÁN KEZDŐDIK ÚJVIDÉKEN AZ EXIT

Könnyebb zsebek, a fesztiválozók örömére

Italzsetonok helyett kártyák az Exiten

Az Exit szervezői stábja az OTP bankkal és a Pénzügyminisztériummal karöltve az idei fesztiválra a cashless and contactless systems (pénz- és kontaktmentes rendszert) fizetési módszert vezeti be, ami leváltja az eddig használatos zsetonokat. A környéken először kerül használatba ez a rendszer, amely már régóta jól bevált más nagy fesztiválokon.

A szervezők szerint a rendszer legnagyobb előnye az, hogy a látogatóknak többé nem kell a belépés előtt azon törni a fejüket, hogy mit szeretnének – és mennyit – az est folyamán fogyasztani, majd annak az értéknek megfelelő zsetonokat vásárolni, hanem egyszerűen pénzt fizetnek be egy kártyára, és amíg az kitart, kedvükre fogyaszthatnak a fesztiválozók.

Ugyanakkor az új rendszer beindításával a látogatóknak alkalmuk nyílik arra is, hogy a kártyán maradt pénzt visszaigényeljék, ami szintén újdonságnak számít, hiszen az italzsetonokkal ezt nem tehették meg. A fennmaradt pénzt a vendégek akármikor visszaválthatják a fesztivál helyszínén, valamint az OTP bankokban egészen hét nappal a fesztivál utánig.

Az új fizetési rendszert a szervezők biztonságosabbnak, pontosabbnak és megbízhatóbbnak titulálták az előző években használt metódusoknál, ugyanakkor szerintük könnyebb dolguk lesz a fesztiválozóknak, hiszen a kártyák nem fogják húzni zsebeiket, valamint kisebb az esély arra, hogy elveszítsék őket, ami a zsetonok esetében nagyobb valószínűséggel bírt.

Az említett kártyákat a vendégek az Exit táborában, valamint a fesztivál területén vásárolhatják majd meg.