2024. július 28., vasárnap
EXIT FESZTIVÁL

A Prodigy jött, látott, és harmadszor is az út bal oldalán közlekedett

- Egészen az autóroncsokig állt a tömeg - mesélte a koncertélményeit, az Exit bejárata előtt az egyik ismerősöm.

Csakugyan, a pénteki Warriors Dance (Harcosok Tánca) nevet viselő program hatalmas tömegeket vonzott a Main Tesla Stage elé.

Az említett napon a nagyszínpad első nagy hazai neve az Eyesburn zenekar volt. Zenéjük egyedülálló, hard core és metálzenei gyökerek reggae elemekkel. Rövidkére sikerült, 40 perces koncertjüket a közönség nagy ujjongással fogadta, és a zenekar tanúbizonyságot tett róla, hogy a hazai zenepiaci palettán is található „nyugati” minőségű zene, csak keresni kell.

A pénteki program favoritjai azonban mindenki számára a Prodigy nevű brit formáció volt. A trió, zenekarral felerősítve közel két órán át ontotta magából az energiát. A repertoárt illetően megosztva szerepeltek újabb és régebbi dalok. A zenekar „klasszikusnak” számító dalai közül például elhangzott az Omen, a Breathe, a Firestarter és a Smack my bitch up, amely provokatív szövege miatt több feminista szövetség is nemtetszését is kivívta, egyes esetekben ez addig fajult, hogy fel is jelentették a brit formációt.

Maga a koncert kaotikus volt – jobb jelző hiányában. A tömeg elfoglalta a Main Stage előtti teret, sőt, majdnem egészen a fesztivál főbejáratáig tolongtak az emberek, egyesek rosszul is lettek a nagy tömegben. Egyesek a tömegiszony miatt vonultak hátra, mások pedig a tomboló tömeg alól felszálló porfelhő miatt.

A szombati program nagy kedvence a Dance Arena színpadán fellépő David Guetta volt. – Jó estét Szerbia, nagyon hiányoztatok! – mondta a dj, majd megállás nélkül hangzottak el dalai. Fellépése kétségkívül energikus és egyedülálló volt.

A pénteki nap másik várt fellépője az Atoms For Peace (Atomfegyverekkel a békéért) nevet viselő szupergroup volt. Habár, a zenekar 15 percet késett, rajongóik ezt nem rótták fel nekik, hanem hatalmas tapssal hálálkodtak minden egyes eljátszott dal után.

Az említett zenekar előtt pedig a Darkwood Dub nevű formáció szórakoztatta a nagyérdeműt a Main Tesla Stage-en.

Ugyanezen a napon lépett fel a belgrádi Van Gogh nevű együttes is. A kvartett jó hangulatot teremtett a Fusion Stage-en. Habár fellépésükre nem voltak annyian kíváncsiak mint mondjuk a headlinerek koncertjeire, a formáció energikus hangversenyt adott, repertoárjukon pedig közel az összes sláger szerepelt.

A vasárnap esti program nagy kedvence pedig Nick Cave and The Bad Seeds, Bloc Party, valamint a Fusion Stage-en fellépő Dubioza Kolektiv.