2024. szeptember 4., szerda

Nagy Feró, Sipos F. Tamás vagy Király L. Norbi lehet a Republic frontembere

A magyarországi média azt találgatja, ki lesz Cipő utódja

Sipos F. Tamás, Király L. Norbert, Nagy Feró. Ezek a nevek merülnek fel a magyarországi médiában, amikor Cipő utódjáról van szó.

A Blikk azt írja, a Republic új frontembere nem más lesz, mint Sipos F. Tamás, a döntésnél mérvadó volt az énekes hangszíne és a külső megjelenése is. A lap információi szerint a múlt pénteki temetés után a zenekar tagjai szinte mindennap azon tanakodnak, ki legyen a Republic új énekese. Több név is felvetődött, azonban mindenképpen olyan énekest szerettek volna, akinek a hangszíne és a külső megjelenése is hasonlít Cipőére. A végső választás ezért esett Sipos F. Tamásra, ugyanis ő emlékeztetheti a rajongókat Bódi Lászlóra. A Republicot jól ismerő rajongók azonban botránytól tartanak. Mint a Blikk írja, sokan nem tartják elképzelhetetlennek, hogy az új énekest hangosan kifütyülik majd, amikor odalép a mikrofon elé, és először elkezd egy Republic-dalt énekelni, lévén Cipő egy tragédia esetén a feloszlatást szorgalmazta volna.

A Bors információi szerint az új énekes keresésének és az esetleges névváltoztatásnak a kérdése miatt belháború robbant ki az együttesben, s Tóth Zoltán gitáros elhagyta a Republicot, mert nem szeretne ellenszegülni elhunyt barátja, Cipő akaratának. A Republic zenészeinek többsége - a menedzserrel az élen - ennek ellenére a régi néven folytatni akarja a közös munkát. 

Az Új Ász ellenben úgy tudja, az új énekes Nagy Feró lesz. Feró azt mondja, egyelőre nincs tudomása arról, hogy számolna vele az együttes, ám van olyan énekes, akit alkalmasnak találna Bódi László helyére.

„Engem még nem keresett meg a zenekar. Szerintem ők már pontosan tudják, ki lesz Cipő utódja, csak várnak a név nyilvánosságra hozatalával. Hibás döntés lenne, ha engem választanának, szerintem egy fiatalemberre van szükségük, nem egy vén trógerre. Én Király L. Norbit javasolnám. Ő méltó lenne arra, hogy Cipőt képviselje a színpadon. Energikus, tehetséges, és hasonló stílust képvisel, mint a Republic" – vélekedik Feró.

A napilap  megkereste a zenekar menedzserét, aki nem cáfolta az értesüléseket, ám pontos információkkal még nem tudott szolgálni.

„Nagy Ferót és Király L. Norbit is teljesen esélyesnek tartom arra, hogy a jövőben a Republic frontembere legyen. Egyelőre nincs napirenden a téma, ráadásul ez egy igencsak komoly szakmai kérdés, ám mindkét említett énekes szóba jöhet" – mondta el Abella Miklós.

A zenekar ezzel szemben péntek reggel cáfolta ezeket a híreket baráti körük Facebook-oldalán: "Senkit nem kívánunk a zenekarba bevenni. Minden más információ csak találgatás. Minden fontos ügyünkről egy sajtótájékoztató keretében fogunk tájékoztatni benneteket."

Tehát, egyelőre nem tudni biztosan azt sem, folytatja-e a Republic, és ha igen, akkor ki lesz az énekes.