2024. szeptember 4., szerda

Antal Nimród 3D-s Metallica-filmet készít. VIDEÓ!

A Through The Never szeptember 27-én kerül a mozikba

Szeptember 27-én kerül a mozikba a Metallica 3D-s koncertfilmje, az Antal Nimród által rendezett Through The Never - írja a Lángoló Gitárok blog.

Az előzetesben Dane DeHaan színész a Metallica egyik roadját játssza, aki súlyos autóbalesetet szenved, hogy aztán a kocsiból kikecmeregve egy kisebb lázadás közepén találja magát. Közben szól a Master of Puppets és különböző felvételeket láthatunk a Metallica korábbi grandiózus fellépéséről.

A filmet 3D mellett IMAX-ben is bemutatják majd.  Mivel azonban nem IMAX-kamerákkal forgatták, a nyersanyagot fel kell konvertálni az IMAX-mozikhoz, de a forgalmazó Picturehouse nem nagyon bánja a plusz költséget, látva a U2 3D című film bevételeit. Míg azonban a U2-film egy sima koncertbeszámolónak tekinthető, a Through the Never egy igazi film lesz.

Korábban Antal Nimród az RTL Klub híradójának elmondta, hogy a film egyedülálló lesz, ráadásul a Kontroll óta ez az első mozi, amit saját forgatókönyve alapján készített. 
"Annyit mondtak nekem, hogy ők egy koncertfilmet akarnak csinálni, hogy 3D-ben, az már egy adottság volt. Viszont nem volt még ötletük, hogy mi legyen a történet, hogy miről szól, és a rendezőknek el kellett mesélniük a saját ötletüket. Ennek alapján döntötte el a zenekar, hogy kivel fogja ezt a filmet elkészíteni."
Antal Nimród azt is elmondta az RTL Klubnak, hogy a forgatásban két másik magyar szakember is részt vett, Pados Gyula operatőr és Király István vágó.
"Maga a forgatás Kanadában zajlott, Edmontonban és Vancouverben. Öt nap vettük fel a koncertet és utána még 11-12 napos forgatás, ami maga a narratív film szekciója volt."

A filmelőzetes itt tekinthető meg: