2024. szeptember 4., szerda
VÍZILABDA

Tovább erősített a Radnički

Nikola Jakšić érkezése után újabb bombaigazolást jelentett be a Radnički, a kragujevaci együttes Duško Pijetlovićot is átcsábította a Novi Beogradtól! A világ valaha volt egyik legjobb centere a válogatottságtól Tokió után ugyan visszavonult, az elmúlt években ennek ellenére is komoly hasznára volt a fővárosi alakulatnak. Néhány nappal ezelőtt még azt rebesgették, a válogatott egykor legendás hatosa visszavonul, így az átigazolás híre alaposan meglepte a pólóstársadalmat.

– Egyszerűen olyan ajánlatot kaptam, amit nem utasíthattam vissza. Többször beszéltem Uroš Stevanovićtyal, nehéz nemet mondani az aktuális olimpiai bajnok kapitánynak. A céljaink megegyeznek, minden meccsen győzni szeretnénk, ha nem így lenne, akkor nem is vállalom. Pontosan tudom, hogy a nehézségek ellenére milyen munka folyik Kragujevacon, az utánpótlás-nevelés példás, jelenleg az egyik legjobb az országban, remélem, mi, tapasztaltabb játékosok ebben is a klub segítségére leszünk – mondta az átigazolás kapcsán Pijetlović.

A nyári átigazolási időszakban a Radnički öt párizsi bajnokot szerződtetett, Nikola Jakšić mellett öccse, Petar, valamint Strahinja Rašović, Radomir Drašović és Radoslav Filipović érkezését jelentették be. Emellett a montenegrói center, Nikola Murišić és a grúz válogatott Dušan Vasić is Kragujavacon folytatja a pályafutását.

Az olimpiát követően a Szerbiai Vízilabda-szövetség elnöke, Viktor Jelenić egyik nyilatkozatában elmondta, a játékok idején az „itthon maradottak” közül sokan a válogatott bukásáért szurkoltak, és komoly puccskísérletre készültek a szövetség ellen, ám ezt a párizsi aranyérem meghiúsította. Hozzátette, a Novi Beograd vezetőjével, Aleksandar Šapićtyal immár 12 éve nem beszélnek, korántsem felhőtlen az együttműködésük. Ráadásul a többség nagyon jól emlékszik, hogy a fővárosi alakulat miként bánt egyik legjobbjával, Dušan Mandićtyal. Nem lenne csoda, ha ez a hullám mindennek a „megtorlása” és a Novi Beograd valamilyen fajta ellehetetlenítése lenne…