2024. augusztus 4., vasárnap

Rocktörténeti tábort rendeznek Szegeden

Rocktörténeti tábor kezdődik pénteken Szegeden, a találkozón főként a magyar rock hat évtizedéről esik szó, különös tekintettel a szegedi zenészekre – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Pleskonics András, azaz Dr. Rock, aki másfél évtizede tart rocktörténet kurzust a Szegedi Tudományegyetemen amolyan jutalomjátéknak álmodta meg ezt a műhelyt, amelyben legkedvesebb zenészbarátaival és tanítványaival oszthatja meg mindazt, amit zenei előadóként és játékmesterként a legjobban tud és legfontosabbnak tart.

Az elsősorban a rocktörténeti kurzus hallgatóinak és a Premier Művészeti Szakgimnázium növendékeinek szervezett háromnapos nyári tábor, melynek idén a Délvidékház ad otthont gyakorlatilag összefoglalását adja az év közbeni szakmai munkáknak: a könnyűzene-, a rocktörténeti kurzusoknak és más előadásoknak. A tábor szervezői a befogadás és a színvonalas elemzés mellett az aktív zenélés lehetőségét is biztosítják a résztvevőknek.

A táborban a rendezvény alcímének – 60 év három napban – megfelelően a hétvége alatt tekintik át előadásokkal, filmekkel, koncertekkel, közös zenélésekkel a magyar rocktörténet hat évtizedének korszakait a hazai és a szegedi „túlélő hősök” társaságában.
A tábor és az interaktív zenés beszélgetések vendége lesz Balog Jenő, a Mini Együttes,  Köves Miklós a Piramis dobosa, Papp Gyula, a korai Mini, a Skorpió, a Dinamit, a PS Band, valamint számos más együttes billentyűse, Galyas László dzsessztrombitás, Neumann Balázs dzsesszzongorista és Nagy Ádám gitáros, zeneszerző.

Nyitókép: Pixabay.com