2024. július 16., kedd
ZOMBOR

Új elnök a sportszövetség élén

Kedden tartották meg a Soko Sportközpontban Zombor Város Sportszövetségének rendkívüli közgyűlését, miután az elnök, Siniša Lazić lemondott tisztségéről. A közgyűlésen 118 klub képviselője két jelölt közül választhatott: dr. Zoran Parčetić és Žika Gojković pályázta meg a zombori sport első emberének helyét.
Elsőként dr. Zoran Parčetić mutatta be programját, és kifejtette, hogy egyetlen klub sem élvezhet privilégiumot, csakis az eredmények juthatnak előtérbe. Parčetić szerint a sportszövetség feladata az, hogy lehetővé tegye a klubok zökkenőmentes működését.
– A falusi klubok fontos intézmények, nélkülük nincs falu. Bízok benne, hogy számukra is jut elegendő pénz, a jövő évi költségvetésben biztosan jelentős összeg lesz tervezve a falusi klubok újraindítására, újak alapítására. Szerintem nem léteznek nagyobb és kisebb klubok, egyenlőként kell kezelni őket – mondta dr. Zoran Parčetić.
Žika Gojković fontosnak tartja a sportszövetség igazgató- és ellenőrző bizottságát, amelyekben szerinte politikusoknak nem lehet helyük.
– A politikusoknak az a szerepük, hogy segítsenek, nem pedig hogy egyeseknek előnyt teremtsenek. Azt gondolom, hogy az előző elnök idején, habár a politikában nem mindenben értünk egyet, sok jó dolog történt, jelentős beruházások voltak. Szerintem a falusi sport nagyon el van hanyagolva, tenni kell a felélesztésért. Attól félek, hogy az önkormányzat mind kevésbé lesz képes segíteni a sportot, különösen faluhelyen. Különös figyelmet érdemelnek a több mint száz éves múlttal rendelkező klubok, akárcsak az iskolai sport – jelentette ki Žika Gojković a bemutatkozása során.
A titkos szavazáson Žika Gojković a képviselt klubok közül 65-nek a szavazatát nyerte el, míg dr. Zoran Parčetićet 52 sportegyesület támogatta. Miután Žika Gojković megköszönte a bizalmat, és átvette a sportszövetség elnöki helyét, a közgyűlés megválasztotta az új igazgatóbizottságot, melynek tagjai: Petar Kosanović, Srđan Relić, Aleksandar Knežević, Milan Marić, Saša Dimitrijević, Slobodan Gnjidić és Dragana Pezelj. A testület további két tagját utólag választják meg. Az ellenőrző bizottság tagjai: Damir Marković, Dejan Nikšić és Dragan Masimović.