2024. július 16., kedd
VÍZILABDA – U18-AS VB, BELGRÁD

A magyarok büntetőkkel

Magyarország szerezte meg az aranyérmet a Belgrádban befejeződött U18-as világbajnokságon, miután döntetlen végeredmény után büntetőkkel nyert Szerbia ellen. A magyarok egyébként végig vezették a döntőt, s a szerbeknek csak az utolsó negyedben engedték meg az egyenlítést, a büntető kivitelezésében viszont hibátlanok voltak, míg a negyedik körben Stanić rontott. Magyarország ezzel a második aranyát nyerte meg ebben a korcsoportban, előzőleg még egy ezüstöt és két bronzot is szereztek, míg Szerbiának eddig csak egy bronzérme volt még 2012-ben. A torna legjobbjának a szerb Nikola Kojićot választották meg, a legjobb kapus a magyar Gyapjas Viktor lett, míg a gólkirályi címet a holland Lars Ten Broek szerezte meg 31 találattal.

A 7. helyért: Görögország–Montenegró 9:3. Az 5. helyért: Horvátország–Olaszország 12:10. Bronzmeccs: Spanyolország–Hollandia 15:13. Döntő: Magyarország–Szerbia 11:11 – büntetőkkel 16:15.

Az Európa-bajnokságra címvédőként készülő magyar férfi válogatott harmadik, utolsó mérkőzését is megnyerte a BENU Kupán, így tornagyőzelemmel hangolt a jövő hétvégén rajtoló, spliti kontinensviadalra.
3. forduló: Magyarország–Hollandia 13:9, Franciaország–Japán 12:9.

Ide Tartózó hír még, hogy Hollandiában játszik selejtezőtornát a magyar bajnoki bronzérmes Vasas a férfi BL-ben. Az európai szövetség a római vizes Eb-n készítette el a sorozat selejtezője első körének sorsolását. A piros-kékek a házigazda Het együttese mellett a román Steaua, a montenegrói Primorac és a bosnyák Sarajevo együttesével találkoznak. A tornáról az első két helyezett jut a selejtező 2. fordulójába, a 3-4. csapat az Eurokupába, az 5. pedig az újonnan induló Challenger Kupába kerül át. A BL-ben az OSC a selejtező 2. fordulójában kapcsolódik be, míg az FTC alanyi jogon főtáblás. A kvalifikációban három kört rendeznek, innen kerül ki a 12 főtáblás csapat mellé a csoportkör további négy szereplője. A selejtezős első fordulós tornáit szeptember 29. és október 2. között rendezik.