2024. október 7., hétfő

A Vojvodina a győztes

LABDARÚGÁS

Így nem lehet nyerni, nem futnak a mieink – mondta néhány szülő Zentán a helyi labdarúgóklub szervezésében megrendezett I. Novak Roganović-emlékversenyen, amelyre szombaton került sor a népkerti stadionban.

A Zenta I. és Zenta II. csapata. Fotó: A szerző

A tornán nyolc, 1999-ben és később született gyerekekből álló csapat vett részt (a törökkanizsai Obilić helyett a sportszerűségi díjban részsülő Zenta II. szerepelt, amelynek a játékosai két évvel voltak fiatalabbak a többieknél). A végig a hűvösben álldogáló szülőknek abban igazuk volt, hogy a gyengébbik zentai együttes nem futott annyit, mint az ellenfél, de a kicsik mindent megtettek, hogy emelt fővel hagyják el a pályát. A tornát a főesélyes, újvidéki Vojvodina nyerte meg, amely a döntőben legyőzte a nagybecskereki Proletert. A harmadik hely a Topolyáé lett, miután a bronzmeccsen 2:0-ra győzte le a Zenta I.-et. A legdrámaibb mérkőzés az újvidéki Vojvodina és a Zenta I. összecsapása volt, hiszen a székvárosiak két perccel a mérkőzés vége előtt egyenlítettek. A tizenegyespárbaj során 2:2-es állásnál az újvidékiek kihagyták a büntetőt, a hazai együttes pedig elszámolta magát, s már a győzelmet ünnepelte, amikor kiderült, hogy a döntőbe jutáshoz nekik még értékesíteniük kell egy tizenegyest. A labda azonban a kapufán csattant, s mivel a következő körben az újvidéki játékos eredményes volt, a vendéglátó együttes labdarúgója pedig hibázott, így a Vojvodina jutott a döntőbe.

Eredmények, A csoport: Topolya–Bácska (Mohol) 9:0, Zenta–Potisje (Magyarkanizsa) 5:3, Topolya–Zenta 3:0, Potisje–Bácska 4:2, Topolya–Potisje 3:2, Zenta–Bácska 4:0.

A csoport végeredménye: 1. Topolya 9, 2. Zenta 6, 3. Potisje 3, 4. Bácska 0 pont.

B csoport: Vojvodina–Zenta II. 18:0, Proleter (Nagybecskerek)–AFK (Ada) 5:2, Vojvodina–AFK 5:0, Proleter–Zenta II. 14:0, Vojvodina–Proleter 4:2, AFK–Zenta II. 13:0.

A csoport végeredménye: 1. Vojvodina 9, 2. Proleter 6, 3. AFK 3, 4. Zenta II. 0 pont.

A hetedik helyért: Zenta II.–Bácska (M) 3:0 – k.n. Az ötödik helyért: Potisje–AFK 2:2 – 3:4. Elődöntő: Vojvodina–Zenta 1:1 – tizenegyesekkel 3:2, Proleter–Topolya 7:0. A harmadik helyért: Topolya–Zenta 2:0. Döntő: Vojvodina–Proleter 5:3.

Zentai győzelem

A Zenta labdarúgócsapata barátságos mérkőzésen 1:1-es félidő után 2:1-re nyert Szerbia U17-es válogatottja ellen. A Tisza-parti gárdában a mérkőzés nagy részében a fiatalok voltak főszerepben, s Bulatović edző csak a meccs vége felé küldte pályára a legjobbjait.