2024. október 7., hétfő

A vendéglátók jegyében

FOCICRONIKA
A Rijeka játékosa, Hrvoje Štrok (a földön) két gólt lőtt a Šibenik ellen

Nem sok babér termett a vendégcsapatoknak a horvát bajnokság 3. fordulójában, hiszen a nyolc találkozón hat hazai győzelem született, s csak a zágrábi Dinamo, valamint az Eszék tudott egy pontot szerezni a Varaždin, illetve a Zagreb otthonában. A két éllovas, a Rijeka és a Slaven Belupo megszerezték harmadik győzelmüket is: az előbbi a Hrvatski dragovoljacot győzte le 3:0-ra, az utóbbi pedig a Zadar ellen nyert két góllal.

A moldovai Sheriff elleni vereség után, ami a Bajnokok Ligájából való búcsút jelentette a Dinamónak, a bajnokcsapat szimpatizánsai abban bíztak, hogy kedvenceik Varaždinban begyűjtik a három pontot, s minden visszatér a normális, számukra kedvező kerékvágásba. Ez azonban nem sikerült, hiszen a mérkőzés 1:1-es döntetlennel ért véget, azzal, hogy a vendéglátók nagyon elégedetlenek voltak a játékvezető tevékenységével.

A spliti Hajduk, amely csütörtökön bravúros, továbbjutást érő 3:0-s győzelmet aratott a bukaresti Dinamo fölött az Európa-ligában, a bajnokságban sem botlott, s 2:0-ra nyert a Šibenik ellen. A vendégeknél komoly gondok vannak a támadórészleggel, hiszen három forduló alatt egyetlenegyszer sem sikerült betalálniuk az ellenfél kapujába.

A forduló játékosa: Hrvoje Štrok – A zágrábi labdarúgó, aki a Rijekát erősíti, kiválóan játszott a Hrvatski dragovoljac ellen, s két góljával oroszlánrészt vállalt csapata 3:0-s győzelméből.

A forduló negatív hőse: Bojan Golubović – A Split minimális arányban kikapott a Karlovactól, de ehhez az is kellett, hogy a spliti csatár az utolsó másodpercekben kihagyja a kihagyhatatlant. A ráadás utolsó percében óriási egyenlítési lehetőség adódott a vendégek előtt: a hazai kapu előtti kavarodás során a labda Golubović elé pattant, aki három méterre volt az üres kaputól, ám nem sikerült a labdát a gólvonal mögé juttatnia.

A 3. forduló: Zagreb–Eszék 0:0, Cibalia–Inter 1:0, Varaždin–Dinamo 1:1, Lokomotiva–Istra 1961 1:0, Rijeka–Hrvatski dragovoljac 3:0, Slaven Belupo–Zadar 2:0, Karlovac–Split 1:0, Hajduk–Šibenik 2:0.

A sorrend: Rijeka, Slaven Belupo 9, Hajduk, Zagreb, Cibalia 7, Karlovac, Lokomotiva 6, Dinamo, Varaždin 4, Split, Zadar 3, Eszék 2, Šibenik 1, Hrvatski dragovoljac, Inter Zaprešić, Istra 1961 0 pont.

A következő forduló (augusztus 13-án és 14-én): Hrvatski dragovoljac–Istra 1961, Inter Zaprešić–Hajduk, Eszék–Lokomotiva, Šibenik–Zagreb, Zadar–Cibalia, Split–Slaven Belupo, Dinamo–Karlovac, Rijeka–Varaždin.