2024. október 7., hétfő

Ilyenre még a 80 éves bácsi sem emlékezett

LABDARÚGÁS – ZENTA

A Szuperliga, az I. és a II. liga északi csoportjának összes eredményét figyelembe véve a hétvégén a legmeggyőzőbb és a legnagyobb arányú győzelmet a Zenta csapata aratta a II. liga északi csoportjában, miután a Tisza-parti együttes Nagykikindán 6:0-ra nyert a város nevét viselő csapat ellen.

A múlt csütörtökön a Magyar Szó 15. oldalán megjelent „Túl jól játszunk, csinálj valamit!” című írás után többen is úgy gondolták, Özvegy Józsefnek, a klub titkárának megártott a nagy meleg, s félrebeszél, de az újságíró elmeállapotával is baj van, ha olyat le mer írni, hogy egy együttes annyira jól játszott az egyik felkészülési mérkőzésen, hogy az edzőt arra kérték, változtasson valamit, mert nem jó, ha a csapat a barátságos meccsen tündököl, a bajnokságban pedig majd hullajtja a pontokat.

Szombat délután aztán beigazolódtak Özvegy József szavai, hiszen a Zenta brillírozott Nagykikindán, és fölényesen nyert:

– Az első húsz percben a hazaiak apró szabálytalanságokkal széttördelték a játékot. A nagy meleg és a magas páratartalom miatt a játékvezető rövid szünetet rendelt el, s ekkor mondtuk a labdarúgóknak, hogy próbálják meg az egyérintős játékot. Ez be is jött, s a folytatásban futószalagon gyártottuk a gólszerzési lehetőségeket.

• Hogy viselték a nagykikindaiak a vereséget?

– Nem akartak hinni a szemüknek. A meccs végén odajött egy 80 éves bácsi, és azt mondta, hogy 1951 óta jár Nagykikindán focimeccsre, s szerepelt itt már a Crvena zvezda meg a Partizan is, de a Kikindát soha senki nem győzte még le 6:0-ra. Ezt elmondta, hátat fordított és hazament. Mi pedig tudomásul vettük, hogy történelmet írtunk.

• Szombaton ismét idegenben lép pályára a Zenta.

– A nagytószegi Sloboda újonc ebben a ligában, nagy elánnal indulnak. Ami a játékoskeretet illeti, erősebbek vagyunk, de biztos, hogy ők mindent megtesznek majd, hiszen több mint ezer szurkolóra számítanak, akik majd megpróbálják belehajszolni őket a győzelembe. A pálya sokkal jobb, mint Nagykikindán, ami nekünk nagyon kedvező. Remélem, hogy folytatjuk a jó sorozatunkat, s a harmadik fordulóban saját közönségünk előtt hat ponttal a tarsolyunkban fogadjuk a Dolinát.