2024. október 7., hétfő

„Két nehéz mérkőzés áll előttünk”

JUHÁSZ ROLAND A MAGYAR SZÓNAK

A belga Anderlechtet erősíti a magyar válogatott Juhász Roland is, akit kedden délelőtt, telefonon sikerült elérnünk a Belgrádba való indulás előtt.

• A belgrádi Partizan játékosainak egy vágyuk volt: elkerülni az Anderlechtet. A belga csapat tagjainak voltak ehhez hasonló kívánságaik?

– Természetesen az ember gondolkodik, vannak vágyai, de a mi esetünkben nem volt kívánságlista, mivel az öt potenciális ellenfél, vagyis a Partizan, a Rosenborg, az MŠK Žilina, a Salzburg és a Sheriff Tiraspol nagyjából egyforma játékerőt képvisel. Ezek mind olyan csapatok, amelyek ellen már nagyon jól kell játszani, s az ötből nem hiszem, hogy bárki is szívesen választaná valamelyiket. Ezek a csapatok nem véletlenül jutottak el eddig, hiszen most már valamennyi együttest csak egy lépés választja el a Bajnokok Ligája csoportkörétől. Hogy a belgrádiak miért akartak ennyire elkerülni bennünket: talán a tavalyi jó szereplésünk az Európa-ligában, amikor bejutottunk a legjobb 16 közé, s azt a csapatot sikerült együtt tartani, gondolom, hogy ez sokat nyomott a latban.

• De Suter és Lucas Biglia sérülése mennyire befolyásolja majd a csapat játékát?

– Minden egyes sérülés befolyásolja egy együttes játékát, főleg, ha olyan meghatározó játékosról van szó, mint az argentin Biglia. Ez azonban nem szabad hogy kifogás legyen, hiszen van még húsz játékos, akik az edző rendelkezésére állnak.

• Elemezték a belgrádi Partizant? Kitől tartanak leginkább?

– Igen, még kedden is beszélgettünk, elemeztünk. Mivel Szerbia szomszédos Magyarországgal, én érdeklődtem néhány ismerőstől, hogy mire számíthatunk Belgrádban. A hozzám érkező információkból azt szűrtem le, hogy két komoly és nehéz összecsapás elé nézünk. Felhívták néhány dologra a figyelmünket, de inkább maradjon titok, hogy mi az, amire vagy akire nagyon oda kell figyelnünk.

• Belgrádi lapétersülések szerint a támadó középpályás Moreira nem lép pályára.

– A belgrádi együttesben Moreira fontos szerepet tölt be, így biztos, hogy egy kicsit átszerveződik majd az együttes. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ilyenkor az is megtörténhet, hogy a helyén játszó labdarúgó 110 százalékot nyújt, mivel meg akarja mutatni, hogy helye van a csapatban.

• Tartanak a belgrádi hangulattól?

– Nyugodtan mondhatom, hogy nem tartunk az atmoszférától, mivel mi is rendszeresen húsz- vagy harmincezer ember előtt lépünk pályára. A hangulat a Balkánon azért biztos, hogy más, mint Európa északi részén, mivel a szerb szurkolók híresek a fanatizmusukról. Én személy szerint szeretem az ilyen hangulatú meccseket, s már várom a belgrádi találkozót.

• Milyen eredménnyel lennének elégedettek?

– Nekünk az a legfontosabb, hogy a visszavágót jó helyzetből várjuk. Jóslásokba nem szeretnék bocsátkozni, s hogy ebbe a „jó helyzetből várjuk a visszavágót” mondatba mi fér bele, meglátjuk a mai mérkőzésen.

Névjegy

Születési dátum: 1983. július 1.

Születési hely: Tápiószentmárton

Magasság: 194 cm

Poszt: hátvéd

Mezszám: 23

Klubjai: MTK Budapest (1999–2005), Anderlecht (2005–?)

Válogatottság/gólok: 54/5