2024. október 7., hétfő

Kegyes volt a Fortuna

LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Csütörtök este Monacóban kisorsolták a Bajnokok Ligája csoportbeosztását: a belgrádi Partizanhoz kegyes volt a Fortuna asszonya, hiszen a fővárosi fekete-fehérek a H csoportban kaptak helyet, ahol az angol Arsenal, az ukrán Sahtar Donyeck és a portugál Braga szerepel még. Nem egy látványos csoport, de egy kis szerencsével a Partizan szépen gazdagíthatja a klub kasszáját, hiszen egy győzelemért 800 000, a döntetlenért pedig 400 000 euró jár.

A tavalyi évhez hasonlóan ismét egy csoportba került a két legeredményesebb klubja, az olasz Milan és a spanyol Real Madrid. A csütörtöki, monacói sorsoláson a két sztárklub mellé a holland Ajax és a francia Auxerre került, így a G jelű négyes lett a 2010/2011-es szezon „halálcsoportja” a legrangosabb kontinentális sorozatban. Szintén erős kvartettbe került a címvédő Inter, amely a német Werdert, az angol Tottenhamet és a holland Twentét kapta ellenfélül.

A Bajnokok Ligája csoportbeosztása, A csoport: Inter, Werder, Tottenham, Twente.

B csoport: Lyon, Benfica, Schalke, Hapoel Tel-Aviv.

C csoport: Manchester United, Valencia, Rangers, Bursaspor.

D csoport: Barcelona, Panathinaikosz, Köbenhavn, Rubin Kazany.

E csoport: Bayern München, Roma, Basel, Kolozsvár.

F csoport: Chelsea, Marseille, Szpartak Moszkva, Žilina.

G csoport: Milan, Real Madrid, Ajax, Auxerre.

H csoport: Arsenal, Sahtar Donyeck, Braga, Partizan.

Az első mérkőzések szeptember 14-én és 15-én szerepelnek a műsoron. A csoportkör december 8-án ér véget. A csoportok első és második helyzettjei jutnak a nyolcaddöntőbe.