2024. július 18., csütörtök

Befejeződött az idei Open Fun Football School

Törökkanizsán augusztus 26-án és 27-én tartották meg az ötnapos labdarúgó-iskola második részét (az első rész augusztus 23. és 25. között volt Magyarkanizsán). A két szomszédos községből közel kétszáz tanuló vett részt a rendezvényen, melynek célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a két község fiataljait. A rendezvény törökkanizsai helyszínéül az Obilić Labdarúgóklub stadionját választották.

A pályát 12 egyenlő részre osztották fel, ahol a gyerekek csapatokban játszhattak a profi edzők és segédeik felügyelete mellett. A rendezvény szervezőjének ötlete alapján, valamint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) támogatásával az eseménynek nincs verseny jellege. A magyarkanizsai és törökkanizsai fiatalok összekovácsolása nagyon fontos dolog, figyelembe véve a többnemzetiségű környezetet. A sportrendezvények pedig remek kiindulási pontot jelentenek az együttműködés elmélyítésére a két község között. A házigazda szerepét betöltő kluboknak is hasznára válik ez az esemény, mivel a labdarúgó-iskola alatt használatos felszerelés – különböző támogatók ajándékai – a sportklubokban maradnak.

Bábi Attila, Topolya polgármestere hétfőn nyitotta meg, Csóré Róbert, Kishegyes polgármestere pedig pénteken zárta le az Open Fun Football School 2010-et. A nyári focitábort immár hetedik alkalommal szervezte meg közösen a két község, s az idén több mint 200 gyerek vett rajta részt. A lurkók két napot Topolyán töltöttek, hármat pedig Kishegyesen, s közben 12 edző, valamint segédedző foglalkozott velük.