2024. október 7., hétfő

Utópia a bennmaradás

FOCICRONIKA

Ami az élen álló csapatokat illeti, nem történt változás a horvát bajnokságban, miután a Dinamo és a Hajduk is begyűjtötte a három pontot. A zágrábiak Eszéken győztek 3:1-re, a Hajduk pedig minimális erőfeszítéssel minimális arányban nyert a Slaven Belupo ellen. Az újonc Split lépéshátrányba került, miután 3:0-ra kikapott a Šibeniktől. A forduló legérdekesebb mérkőzését Zágrábban játszották, ahol a Karlovac 2:1-re nyert: a hazaiak úgy hajtottak fejet, hogy ugyanazzal a csapattal fejezték be a meccset, amelyikkel kezdték, vagyis egyetlenegyszer sem cseréltek, pedig lett volna alkalma az edzőnek végiggondolni a felállítás megváltoztatását, ugyanis áramszünet miatt szünetelt a játék.

A forduló hőse: Filip Škovrc – A Lokomotiva félidőben 1:0-ra vezetett a Maksimir Stadionban a Varaždin ellen, ám a második félidőben pályára küldött Škovrc 45 perc alatt két gólt lőtt, így megfordította az eredményt.

A forduló vesztese: Mario Sačer – A Varaždin játékosa többször is fejfájást okozott edzőjének, ugyanis döntetlen állásnál három százszázalékos helyzetet hagyott ki, amelyek közül a legnehezebb azt a helyzetet volt kihagynia, amikor négy méterre állt a kaputól, ám ő mégis Mitrović kapusba lőtte a labdát.

A forduló kijelentése: Ivan Pudar – A tréner nemrég ült le a Hrvatski dragovoljac kispadjára, elutazott a Cibalia elleni mérkőzésre, ahol a csapata három gólt kapott, s egyet sem lőtt. A mérkőzés után a következőket nyilatkozta: A bennmaradás számunkra utópia, de ennek ellenére az a célom, hogy olyan játékkal rukkoljunk majd ki, amelynek köszönhetően mielőbb visszajutunk az I. ligába.

A 11. forduló eredményei: Zagreb–Karlovac 1:2, Inter Zaprešić–Zadar 1:0, Cibalia–Hrvatski dragovoljac 3:0, Hajduk–Slaven Belupo 1:0, Lokomotiva–Varaždin 1:2, Istra 1961–Rijeka 0:0, Eszék–Dinamo 1:3, Šibenik–Split 3:0.

A sorrend: Dinamo 26, Hajduk 25, Split 22, Rijeka 20, Cibalia, Varaždin 18, Zagreb 17, Karlovac, Slaven Belupo, Inter Zaprešić 16, Eszék 13, Šibenik 12, Lokomotiva 11, Zadar 10, Istra 1961, Hrvatski dragovoljac 3 pont.

A következő forduló (október 23-án és 24-én): Hrvatski dragovoljac–Zadar, Slaven Belupo–Zagreb, Varaždin–Istra 1961, Karlovac–Lokomotiva, Cibalia–Hajduk, Split–Inter Zaprešić, Rijeka–Eszék, Dinamo–Šibenik.