2024. október 6., vasárnap

Két bronzérem a világbajnokságon

ASZTALITENISZ
Az óbecsei Borislava Perić-Ranković a pekingi olimpián szerzett ezüstérem után egy világbajnoki bronzéremmel gazdagította gyűjteményét (fotó: Fehér Rózsa)

A szerbiai válogatott tagjai, Borislava Perić-Ranković és Zlatko Kesler egy-egy bronzérmet szereztek a kínai Gwangjuban véget ért mozgássérültek világbajnokságán. Borislava első helyen fejezte be a csoportküzdelmeket, az elődöntőben azonban egy drámai mérkőzésen, 3:2-re veszített a kínai Csou Jingtől, aki a döntő játszmát 15:13-ra nyerte meg.

A harmadik helyért lejátszott mérkőzésen az óbecsei születésű versenyző magabiztosan, 3:0 arányban győzte le a tajvani Lu Pi Csunt. A döntőben a Perić-Rankovićot legyőző kínai játékosnő a dél-koreai Mun Szung Hje ellen nyert, így az övé lett az aranyérem.

Nagyon boldog vagyok, hogy felállhattam a dobogóra, hiszen a szülés után májusban fogtam ismét ütőt. Az elődöntőben egy hajszál hiányzott, hogy én nyerjek, de ez van, ilyen a sport. Ha mindent figyelembe veszünk, nagyon elégedett lehetek, hiszen még mindig én vagyok a legjobb európai játékosnő – mondta Borislava.
Zlatko Kesler az elődöntőben 3:1-re kapott ki a kínai, későbbi győztes Feng Pan Fengtől, aki a fináléban a német Schmidtbergert győzte le. A bronzéremért lejátszott találkozón Kesler az első kiemeltet, a francia Merrient győzte le 3:1-re.