2024. október 8., kedd

A sportközpont mától a mozgássérülteké is

ÓBECSE

Az óbecsei Mladost Sportközpontot mától mozgássérültek is igénybe vehetik: az elvégzett munkálatoknak köszönhetően a létesítmény bejárata, az öltözők és a medence is alkalmas arra, hogy kerekes székkel is meg lehessen közelíteni. Erről Borislava Perić Ranković óbecsei paralimpikon asztaliteniszezőnk személyesen is meggyőződhetett azon a tegnapi ünnepélyes átadón, amelynek során Snežana Samardžić-Marković ifjúsági és sportminiszter átadta rendeltetésének a megújult sportlétesítményt. Az ifjúsági és sportminisztérium a sportközpont felújításához csaknem ötmillió dinárral járult hozzá.

Az ünnepélyes átadás alkalmával Snežana Samardžić-Marković elmondta: Óbecsén a toleranciáról nemcsak a szavak, hanem a tettek is tanúskodnak, Mladenovci mellett ugyanis ez az egyetlen olyan város, ahol mozgássérültek is használhatják a fedett sportuszodát. Borislava Perić Ranković éppen ezért azt szeretné, hogy a mozgássérült-versenysport is felfedezze magának a várost. A miniszter asszony az ünnepség végén 14 óbecsei, törökbecsei és szenttamási iskolának sportfelszereléseket adott át.

Az ifjúsági és sportminisztérium a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermének a felépítését is támogatja 6,8 millió dinárral, ezért a vendégek a délután folyamán ide is ellátogattak. Az iskolában több szakaszban folyó munkálatok összértéke 27 millió dinár. Ha a tornaterem elkészül, 55 év után végre a petőfisek is ugyanolyan feltételek között tornázhatnak majd, mint a többi iskola tanulója.

Az ünnepélyes átadón és az iskolalátogatáson a miniszter asszony mellett részt vett Tomislav Stantić tartományi önkormányzati titkár, Goran Strajnić sportért felelős községi tanácsos, Marjan V. Radičević tanácstag, Knézi Péter polgármester és Budislav Medurić alelnök is.