2024. október 6., vasárnap

Tizenegyedikek a lányok

ASZTALITENISZ

Szerbia lány válogatottja a 11. helyet szerezte meg a Pozsonyban zajló világbajnokságon, miután az utolsó helyosztó mérkőzésén 3:0-ra nyert Csehország ellen. A fiúk a 14. helyért lejátszott találkozón sima vereséget szenvedtek Horvátországtól, így a 16. helyen fejezték be a csapatversenyt.

Egyéniben Gyurcsik Aliz és Dijana Holok két-két győzelemmel megnyerte a csoportját, Andrea Todorović egy vereséggel és egy győzelemmel második lett, Anelija Lupulescu pedig győzelem nélkül fejezte be a versenyt. Gyurcsik és Holok is egy-egy bravúros és 3:2 arányú győzelmüknek köszönhették az első helyet: a zentai lány a lengyel Szczerkowska ellen nyert, Holok pedig a szintén lengyel Kusinskát győzte le.

A fiúk közül Boris Mihailovićés Dragan Subotićegy győzelemmel második lett a csoportjában, Kristijan Dalea és Vladimir Radonjićpedig két-két vereséggel a harmadik helyen végzett. A csoportokból az első és a második helyezettek jutottak tovább.

A csapatverseny eredményei, elődöntő, fiúk: Dél-Korea–Japán 0:3, Németország–Kína 0:3. A 13–16. helyért: Szerbia–Kanada 0:3. A 15. helyért: Szerbia–Horvátország 0:3 (Mihailović–Kojić 1:3, Dalea–Fučec 0:3, Subotić–Simović 0:3).

Nők, negyeddöntő: Magyarország–Németország 0:3. Elődöntő: Kína–Dél-Korea 3:0, Németország–Japán 0:3. A 9–12. helyért:Szerbia–Franciaország 2:3. A 11. helyért: Szerbia–Csehország 3:0 (Holok–Adamkova 3:1, Lupulescu–Tomanovska 3:1, Todorović–Blaskova 3:0).