2024. október 6., vasárnap

Elhalasztották a rangadót

ASZTALITENISZ

A hétvégén rendezik meg a szerbiai Szuperliga őszi idényének utolsó fordulóját. A férfiaknál már korábban eldőlt, hogy a belgrádi Crvena zvezda az őszi bajnok, míg a nőknél a Zenta–Csóka találkozó határozza meg majd a sorrendet, mivel mindkét csapat 8-8 győzelmet gyűjtött. A Tisza menti rangadót azonban elhalasztották, mivel Gyurcsik Aliz ezen a héten Pozsonyban szerepel az ifjúsági világbajnokságon.

A Szuperliga hétvégi programja, férfiak, szombat: IMT–Stenes (18 óra), Versec–Partizan (18 óra), a Kikinda–Banat és a Vojvodina–Spartacus mérkőzések lapzárta után értek véget. Korábban játszották: Faks–Crvena zvezda 0:3.

Nők, szombat: Verec–Obilić (14 óra), Flip–Topolya (elmaradt mérkőzés a 8. fordulóból, 11 óra). Vasárnap: Topolya–Vojvodina (10 óra), Dunacséb–Flip (11 óra). Korábban játszották: Novi Sad–Smederevo 3:2. A Zenta–Csóka mérkőzést elhalasztották.


Főtábla – végállomás

A csoportból továbbjutott valamennyi szerbiai játékosnak a főtábla első fordulója jelentette a végállomást a Pozsonyban zajló ifjúsági világbajnokságon. A lány párosban nem sok kellett a Gyurcsik/Todorović kettősnek a nyolc közé jutáshoz, ám hiába vezetett a zentai-újvidéki duó 2:1-re, a tajvani ellenfeleiknek sikerült fordítaniuk.

Eredmények, egyéni, fiúk, a 32 közé jutásért: Subotić–Hirano (japán) 0:4, Mihailović–Lin (kínai) 0:4.

Páros, a 16 közé jutásért: Radonjić/Subotić–Desai/Saha (indiai) 3:1. Nyolcaddöntő: Radonjić/Subotić–Gauzy/Robinot (francia) 1:3.

Lányok, egyéni, a 32 közé jutásért: Todorović–Szőcs (romániai) 3:4, Rosszikina (orosz)–Holok 4:3, Gyurcsik–Blazsko (orosz) 0:4.

Páros, a 16 közé jutásért: Gyurcsik/Todorović–Blazsko/Noszkova (orosz) 3:2, Holok/Lupulescu–Jo/Jang (dél-koreai) 1:3. Nyolcaddöntő: Gyurcsik/Todorović–Cseng/Csen (tajvani) 2:3.