2024. október 8., kedd

Ernyesi Róbert az év sportolója

TÖRÖKBECSE
Ernyesi Róbert az elismeréssel


Hét országos és világversenyen szerzett aranyérem bőven elegendő indok volt arra, hogy Ernyesi Róbert tekéző tegnap este átvehesse a Törökbecse legjobb sportolójának járó elismerést. A fiatal sportoló idén a rijekai kadétvilágkupán rendkívül erős mezőnyben aranyérmet nyert, majd két héttel később ugyanitt, a világbajnokságon további két arannyal gazdagította a gyűjteményét.

Ezen a versenyen a dobogó legmagasabb fokára Zavarkó Vilmossal párosban is felállhatott, és az ifjúsági válogatott tagjaként is világbajnok lett. A sportoló az idei sikerszériát az apatini országos bajnokságon további négy aranyéremmel zárta: az ifjúsági és a kadét mezőnyben is megszerezte az első helyet, és mindkét kategóriában kombinációban is a legjobbnak bizonyult.

2010 második legsikeresebb sportolója Velibor Škero, a törökbecsei Jedinstvo focistája, harmadik helyen pedig Hegyesi Ena bocsári focistanő végzett. A csapatok közül a legjobbnak a beodrai (Novo Miloševó-i) Mladost Karateklub bizonyult, csapattagjuk, Radmila Vukelja az ifjúsági kategóriában lett tavaly a legeredményesebb sportolónő. Ő a Jedinstvo tekézőjét, Zorana Černait előzte meg, harmadik pedig Nikolina Abazaj, a Jedinstvo Karateklub versenyzője lett.

Az ifjúsági kategóriában a fiúk között szintén ennek a klubnak a tagja, Milan Rakita lett a legjobb sportoló 2010-ben, második a törökbecsei Jedinstvo tekézője, Ernyesi Norbert, harmadik pedig a Jedinstvo kosarazója, Daniel Pavlović.

A törökbecsei sportélet fejlesztéséért elismerésben részesült Branko Vlaškalin, a törökbecsei Jedinstvo súlyemelőinek az edzője, a legeredményesebb sportmunkásnak pedig a kumáni Karolj Tikvenjacot választották meg. A helyi rádió hallgatói megszavazták szűkebb pátriájuk legnépszerűbb sportolóját is, ő Sanja Radin, a Jedinstvo Karateklub tagja lett.

A díjkiosztó ünnepségen fellépett a Miloje Čiplić Általános Iskola reneszánsz zenekara és a Stage tánccsoport, a Télapó pedig a legkisebbeket örvendeztette meg ajándékokkal.