2024. október 8., kedd

Messi nem játszik Szerbia ellen?

OLIMPIA

Joan Laporta, a Barcelona Labdarúgóklub elnöke Lionel Messi olimpiai szereplését illetően kompromisszumos megoldást ajánlott a Argentína Labdarúgó-szövetségének (AFA). A katalán együttes még mindig nem hajlandó elengedni játékosát a pekingi ötkarikás játékokra, de, ha ezt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kötelezővé teszi, Messi akkor is csak a negyeddöntőben csatlakozhatna a válogatotthoz.

Azt szeretném, ha Messi játszana a Bajnokok Ligája selejtező 3. fordulójának első mérkőzésén. Ha azon a találkozón a Barcelona kedvező eredményt ér el, akkor Messi mehet Pekingbe, s a negyeddöntőben már pályára is léphet az argentin csapatban. Természetesen utána, ha az argentinok továbbjutnak, akkor maradna Kínában, s játszana az elődöntőben és a döntőben is – nyilatkozta Laporta, aki hozzátette, megérti Messit, aki arra vágyik, hogy erősítse a gauchókat. Ha Laporta ötletét az argentinok elfogadják, akkor az egyben azt is jelenti, hogy a 21 éves játékos nem játszik majd Szerbia, Ausztrália és Tunézia ellen.

Önkéntesek egy csoportja az olimpiai falu bejárata előtt

Az első magyar Pekingben

Az úszó Kerékjártó Tamás személyében megérkezett a pekingi olimpiai faluba az első magyar versenyző. Kerékjártó az Egyesült Államokban tanul, onnan utazott a játékok színhelyére.
Tizenkét órás repülést követően érkeztem ide. Szerencsére az út kétharmadát átaludtam, így kevésbé volt fárasztó. A város, amit eddig láttam belőle, lenyűgöző, az olimpiai falu pedig minden igényt kielégítő. Alig várom, hogy körbenézzünk, és akár már mára is egy könnyű edzést tervezek - idézte őt a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja. Az első nagyobb csoport - éppen úszókkal - szerdán indul Pekingbe.

Bartát kirabolták

Kirabolták Barta Nórát, a pekingi játékokra készülő Eb-ezüstérmes műugrót, akitől többek között a Magyar Olimpiai Bizottságtól kapott költőpénzét is elvitték.

Éjszaka történt az eset, miközben mi a lakásban aludtunk – mondta az MTI-nek a BVSC versenyzője. – Elvitték a táskámat, benne a pénztárcámat, a MOB-tól kapott költőpénzt, ékszereket, a laptopomat, rengeteg fényképpel. Szerencsére az útlevelemet nem, az akkreditáció pedig az edzőmnél van. Amennyiben máshogy nem megy, visszavásárolni is hajlandó vagyok az eltűnt dolgokat, mivel sok emlék fűz hozzájuk. A két éve Eb-harmadik, idén második Barta 3 méteren indul Pekingben, ahová augusztus 7-én utazik.