2024. október 8., kedd

Žigić nemet mondott a Galatasaraynak

LABDARÚGÁS

A szerbiai labdarúgó-válogatott és a spanyol Valencia játékosa, Nikola Žigić nemet mondott a Galatasaray ajánlatára. Ezt az információt Milan Ćalasan, a játékos menedzsere erősítette meg, aki elmondta, hogy a török klub négyéves szerződést kínált a hórihorgas csatárnak, aki azonban nem kívánja pályafutását a Galatasarayban folytatni. Az ügynök szerint Žigić legszívesebben egy angol klubba szerződne, de vannak franciaországi és németországi ajánlatai is.

Žigić tavaly nyáron a Racingből érkezett a Valenciába, ahol azonban nem sikerült bekerülnie a kezdőcsapatba. A tavalyi idényben a szerb játékos 14 mérkőzésen lépett pályára és 7 gólt lőtt.

A peches Lambulić

A magyar bajnok MTK kétgólos hátrányban várhatja a Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának visszavágóját, miután az első mérkőzésen 2:0-ra veszített a török Fenerbahce otthonában. A hazai csapat megérdemelten nyerte meg a találkozót, melynek a negatív hőse a szerb Mladen Lambulić volt, hiszen Roberto Carlos és Selcuk lövése is rajta változtatott irányt s kötött ki végül a kapuban.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzések: Fenerbahce (török)–MTK Budapest 2:0 (Roberto Carlos 16., Selcuk 59.), Famagusta (ciprusi)–Rapid Wien (osztrák) 3:0, Anderlecht (belga)–BATE Borisszov (fehérorosz) 1:2, Glasgow Rangers (skót)–Kaunas (litván) 0:0, Domžale (szlovén)–Dinamo Zagreb (horvát) 0:3, Panathinaikosz (görög)–Tbiliszi (grúz) 3:0, Beitar (izraeli)– Wisla (lengyel) 2:1, Aalborg (dán)–Modriča (bosnyák) 5:0, Göteborg (svéd)–Basel (svájci) 1:1, Tampere (finn)–Artmedia (szlovák) 1:3, Tiraspol (moldovai)–Sparta Praha (cseh) 0:1.

A visszavágók egy hét múlva szerepelnek műsoron.