2024. október 8., kedd

Partizan–Fenerbahce a főtábláért

LABDARÚGÁS

A Partizan bejutott a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójába, miután a visszavágón Belgrádban 2:0-ra nyert az azeri Inter ellen, s mivel az első találkozó 1:1-es eredménnyel végződött, a szerbiai csapat 3:1-es összesítéssel jutott a következő fordulóba. Hazai környezetben súlyos, 5:0-s vereséget szenvedett az MTK labdarúgócsapata a Fenerbahce ellen a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának visszavágóján.

Juca lőtte a Partizan első gólját az azeri Inter elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés visszavágóján

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, visszavágó (zárójelben az első mérkőzés eredménye): MTK Budapest–Fenerbahce (török) 0:5 (0:2, Semih Sentürk 5., 61., 79., 80., Emre 65.), Partizan–Inter (azeri) 2:0 (1:1, Juca 63., Diarra 83.), Dinamo Tbiliszi (grúz)–Panathinaikosz (görög) 0:0 (0:3), Dinamo Kijev (ukrán)–Drogheda United (ír) 2:2 (2:1), BATE Boriszov (Fehérorosz)–Anderlecht (belga) 2:2 (2:1), Rapid Wien (osztrák)–Anorthoszisz Famaguszta (ciprusi) 3:1 (0:3), Modriča (bosnyák)–Aalborg (dán) 1:2 (0:5), Artmedia (szlovák)–Tampere United (finn) 4:2 (3:1), Basel (svájci)–Göteborg (svéd) 4:2 (1:1), Sparta (cseh)–Sheriff (moldovai) 2:0 (1:0), Dinamo (horvát)–Domžale (szlovén) 3:2 (3:0), Wisla (lengyel)–Beitar (izraeli) 5:0 (1:2).

A 3. forduló párosítása: Schalke (német)–Atlético Madrid (spanyol), Anorthoszisz Famaguszta (ciprusi)–Olimpiakosz (görög), Aalborg (dán)–Kaunas (litván), Levszki (bolgár)–BATE Boriszov (fehérorosz), Standard (belga)–Liverpool (angol), Twente (holland)–Arsenal (angol), Brann Bergen (norvég)–Marseille (francia), Fiorentina (olasz)–Slavia (cseh), Galatasaray (török)–Steaua (román),
Szpartak (orosz)–Dinamo (ukrán), Vitória (portugál)–Basel (svájci), Panathinaikosz (görög)–Sparta (cseh), Juventus (olasz)–Artmedia (szlovák), Sahtar Doneck (ukrán)–Dinamo (horvát), Partizan–Fenerbahce (török), Barcelona (spanyol)–Wisla (lengyel).

A párharcok első felvonását augusztus 12-én és 13-án, a visszavágókat 26-án és 27-én rendezik. A továbbjutók a BL csoportkörében folytathatják, a kiesők az UEFA-kupa első fordulójában szerepelnek tovább.

Új elnököt választottak

Željko Knežević vállalkozó, a Spartacus Labdarúgóklub eddigi vezetőségi tagja lett a Spartacus–Zlatibor Voda Labdarúgó-egyesület új elnöke. A tegnap megtartott közgyűlésen a 39 tagú testület 28 képviselője jelent meg. A tagok többek között az elnök mellett új vezetőséget is választottak: az egyesület élére tehát Željko Knežević került, aki a Spartacus Labdarúgóklubban az elmúlt időszakban vezetőségi tagként tevékenykedett. Az elnök mellett két alelnököt is választottak a küldöttek, Dejan Rajić és Igor Pejović személyében. Az igazgatóbizottság összetételéről is döntöttek. A következő időszakban héttagú bizottság irányítja az egyesületet. A közgyűlésen megszavazták azt is, hogy a Spartacus üzleti-technikai szerződést köt a Zlatibor Voda egyesületével, amelynek értelmében a felnőttmezőnyben egy közös csapattal lépnek fel, míg az ifjúsági és más versenykorosztályokban a Spartacus és a Spartacus–Zlatibor Voda játékosai külön-külön kapnak bizonyítási lehetőséget.

Adorján: Tisza–Bácska (Mohol) 1:0 (0:0)

Adorjáni pálya, 50 néző, vezette: Stojkov (Törökkanizsa). Góllövő: Szabados a 72. percben.

Tisza: Rice, Mácsai, Miskovity, Ostrogonac, Vajda T., Fujkin, B. Faragó, Borsos, Szabados, Antunović, Purgel. Játszottak még: Gyertyás, Préda D., Bagi R., Fleisz R., Kávai A.

Bácska: Öreg, Molnár, Jelić, Morović, Dongó, Gulyás, Markov, Brasnyó, Nagy, Vrbaski, Péter. Játszottak még: Alić, Urkom, Stražmešterov, Csuvik, Kiss és Odri.

Az adorjáni Tisza szerdán lejátszotta második előkészületi mérkőzését a moholi Bácska ellen. Amilyen gólgazdag mérkőzést játszott a két szabadkai ligás vasárnap Moholon, most olyan gólszegény találkozót láttak a nézők. Igaz, mindkét csapat ezúttal sérülések miatt jócskán tartalékosan állt ki, és ez meg is látszott a játék színvonalán.

A hazaiak végig nagy fölényben játszottak, de a vendégek jól védekeztek, támadásaik veszélytelenek voltak. A hazaiak közül is csak Szabadosnak voltak helyzetei, de csak egyet sikerült értékesíteni, egyszer pedig a kapufát találta el, így a vendégek megúszták minimális vereséggel az adorjáni vendégszereplést.

Vasárnap a csókaiak vendégszerepelnek Adorjánon és 17.30-kor újabb előkészületi mérkőzést játszik a két szabadkai ligás.