2024. október 8., kedd

Tošić és Fejsa nem mehetnek haza!

OLIMPIA

Szerbia Labdarúgó-szövetsége (SZLSZ) úgy döntött, hogy nem engedélyezi Zoran Tošić és Ljubomir Fejsa hazautazását a pekingi olimpiáról. A belgrádi Partizan szurkolói abban reménykedtek, hogy a szerb olimpiai csapat kettő vagy három tagja, akik a fekete-fehérek játékosai hétfőn repülőre ülnek, s Belgrádba érkeznek, hogy Slaviša Jokanović edző rendelkezésére álljanak a Fenerbahce elleni Bajnokok Ligája selejtező első mérkőzésén, melyet szerdán rendeznek Belgrádban. Ez azért is tűnt ésszerű döntésnek, mivel a szerb válogatott vasárnap 4:2-re kikapott Elefántcsontparttól, így két forduló után egy ponttal a csoport utolsó helyén áll, s már csak óriási szerencsével juthatnak a negyedöntőbe. Logikus lett volna, hogy a fent említett két labdarúgó, és talán Marko Jovanović is visszatérjen a csapatához, azonban nem ez történt. Tomislav Karadžić, az SZLSZ elnöke azt nyilatkozta, „jobb, ha Tošić és Fejsa is maradnak Kínában a válogatott többi tagjával, mintha azonnal repülőre ülnek és fáradtan érkeznek Belgrádba”.

Értelmetlen lenne, ha a válogatott a két játékos nélkül maradna. Ha ez bekövetkezne, akkor más klubok is hasonló követelésekkel állnának elő, nekünk pedig a nemzeti csapat érdekeit kell szem előtt tartanunk – mondta Karadžić.

A Partizanban természetesen dühösek az SZLSZ vezetőire. Dragan Đurić, a Partizan megbízott igazgatója azt nyilatkozta, hogy ezután a szövetség vezetői bármit mondanak, ő nem hisz nekik.

Úgy beszéltük meg, ha a válogatott elveszíti az Elefántcsontpart elleni találkozót, akkor Fejsa és Tošić hazautazhat. A hírhez, mely szerint ők ketten továbbra is maradnak a válogatottal Kínában, nem tudok semmilyen kommentárt hozzáfűzni. Ez most azért történt így, mert az SZLSZ-ben néhány ember olyan módon gondolkodik, amit egy ép ésszel rendelkező ember képtelen megérteni – mondta Đurić. A szurkolók szerették volna, ha a két játékos már a BL-selejtezőjének első mérkőzésén pályára lép, de a szakvezetés úgy határozott, a két játékos pihenje ki az olimpia fáradalmait, s akklimatizálódjanak a hétvégi bajnoki rajtra, valamint, hogy készen álljanak a Fenerbahce elleni visszavágóra.