2024. október 8., kedd

Még egy kis türelmet, ha lehet

XXIX. NYÁRI OLIMPIA – PEKING

A pekingi olimpia negyedik játéknapja után Magyarországnak egy ezüstérme van, amivel jelenleg a 21–29. helyen áll az éremtáblázaton, melynek élén a vendéglátó Kína található 9 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzéremmel. Sokan az ötödik nap előtt több magyar éremre számítottak, de tegnap és tegnapelőtt a vívók nem a várakozásoknak megfelelően szerepeltek, így eddig csak az úszó Cseh Lászlónak sikerült érmet szereznie. A keddi történésekből mindenképp említést érdemel Gyurta Dániel, aki a férfiak 200 méteres mellúszó számában fantasztikus, 2:08,68 perces olimpiai- és Európa-csúcsot úszva jutott be a középdöntőbe, melyet ma hajnalban, közép-európai idő szerint 4.45-kor rendeztek meg.

A szerbiai sportolóknak és szurkolóknak a kedd igencsak keserű szájízzel fejeződött be, ugyanis a férfi vízilabdacsapat Horvátországtól, a férfi röplabda-válogatott pedig Brazíliától szenvedett vereséget. Damir Mikec sportlövő nem tudott beleszólni az érmek sorsába, s ugyanígy járt a két birkózó, FríszKrisztián és Davor Štefanek is.

Röviden: a magyar olimpiai csapatnak egy érme van, a szerbiainak pedig még egy sem. Csüggedni azonban nem szabad, hátravan még 12 nap az olimpiából. Úgyhogy, hölgyeim és uraim, még egy kis türelmet, ha lehet...