2024. október 8., kedd

„Unom már a ronda pofádat”

XXIX. NYÁRI OLIMPIA – PEKING
Michael Phelps tizenegy olimpiai aranynál tart (Beta)

Az olimpia eddigi legnagyobb sztárja mindenképpen az amerikai úszó Michael Phelps , aki eddig öt aranyérmet nyert, s mivel Athénben hatszor állhatott a dobogó legmagasabb fokára, így tizenegy aranyéremmel minden idők legeredményesebb olimpikonja lett.

A 23 éves úszó a tegnapi sajtótájékoztatón elárulta, hogy a nap folyamán több sms-t is kap, a legtöbb természetesen gratulál a sikeréhez. Egyik barátjának azonban már nagyon elege lehet Phelps sikereiből, hiszen a következő üzenetet küldte a bajnoknak:

Haver, naponta hányszor kell még néznem azt a ronda pofádat?”

Nemcsak az amerikaiak, hanem a magyarok is unják már Phelpst, ugyanis Cseh László két ezüstérmet nyert eddig, s mindkétszer az amerikai előzte meg. A magyar olimpiai csapat tegnap lassan, de biztosan elkezdte az éremgyűjtést, hiszen Cseh második ezüstje után, Mincza-Nébald Ildikó női párbajtőrben bronzérmes lett. Szerbiai sikerekről nem nagyon számolhatunk be, hiszen JasnaŠekarić még a döntőbe se jutott be, a szerb férfi labdarúgó-válogatott 2:0-ra veszített Argentínától, a női röplabdázók pedig Brazíliától kaptak ki. Olimpiai híreinket a 10., a 11. és a 12. oldalon olvashatják.