2024. október 8., kedd

2010 legjobb sportolói: Lukács Hermina és Dejan Terzić

ÓBECSE
A díjazottak

Óbecsén pénteken díjazták a község legjobb 2010-es sportteljesítményeit. A főszerep a kajakozóknak és a tekézőknek jutott, de bőven kaptak serleget az úszók és a cselgáncsozók is. Vlasta Jankov újságíró, a választóbizottság elnöke elmondta: Óbecsén ugyan 50 bejegyzett sportklub létezik, ezek közül 30 végez ténylegesen aktív munkát, de csak a klubok fele nevezett sportolókat a díjakra, így összesen 81 jelölt közül választhatott a bizottság.

Lukács Hermina, Knézi Péter polgármester és Dejan Terzić édesapja

2010 legjobb női sportolója Lukács Hermina lett, a legjobb férfi sportoló címét Dejan Terzić nyerte el. A bizottság indoklása szerint Lukács Hermina, a bácsföldvári Vojvodina tekézője és a pionírválogatott tagja az idősebb korosztályban elért eredményeivel és a tavalyi világkupán vegyes párosban megszerzett második helyével fölényesen érdemelte ki ezt a címet. Dejan Terzić is rendkívül eredményes évet tudhat maga mögött: K1-ben 500 méteren és négyesben 200 méteren országos bajnok lett, négyesben 500 méteren pedig ezüstérmet szerzett. Az Eb-n döntős lett, és a válogatott négyes tagjává választották.

Mivel Dejan jelenleg külföldi edzőtáborban van, helyette édesapja, Đorđe Terzić vette át a díjat. Hermina a díjátadás után érdeklődésünkre elmondta: számára meglepetés volt a díj, nagyon boldog, és az elismerés arra ösztönzi, hogy ismét hasonlóan eredményes szezont tudhasson majd maga mögött. –Külön örömmel tölt el, hogy az óbecsei község számon tartja a sportolók teljesítményét. Egy kis szünet után vasárnap a visszavágókkal folytatódik a bajnokság, amelyen az első helyen szeretnénk végezni, hogy ezzel bekerülhessünk a Szuperligába – fűzte hozzá Hermina.

A díjazottak névsora:

Serdülők, lányok: 1. Una Obradović (karatézó), 2. Ana Jeftenić (úszó), 3. Biljana Relić (kajakozó)

Fiúk: 1. Marko Simić (cselgáncsozó), 2. Kovács Ármin (kajakozó), 3. Benkő Ákos (asztaliteniszező)

Pionírok, lányok: 1. Lukács Hermina (tekéző), 2. Marina Matić (úszó), 3. Katarina Radanović (kajakozó)

Fiúk: 1. Szabó Kornél (cselgáncsozó), 2. Dalibor Belić (kajakozó), 3. Sinkovics Áron (úszó)

Kadétok, lányok: 1. Tijana Kaćanski (tekéző), 2. Török Andrea (karatézó), 3. Stasija Stojkov (röplabdázó)

Fiúk: 1. Szabó Róbert (cselgáncsozó), 2. Nemanja Krstin (kick-boxoló), 3. Farkas Tamás (úszó)

Ifik, lányok: 1. Tanja Slavnić (tekéző), 2. Nina Kaćanski (tekéző), 3. Aleksandra Radić (táncos)

Fiúk: 1. Balassa Árpád (testépítő), 2. Sinkovics Sebestyén (úszó), 3. Nikola Vukadinov (tekéző)

Felnőttek, nők: 1. Isidora Šibul (tekéző), 1. Danijela Pavić (cselgáncsozó), 3. Jovana Kikić (kajakozó)

Férfiak: 1.Dejan Terzić (kajakozó), 2. Marko Novaković (kajakozó), 3. Zoran Gužvić (tekéző).

A kitüntetett edzők: Vladislav Živanović (Bečej Kajak-kenu Klub), Milan Kaćanski (Vojvodina Tekeklub), Polyák Sándor (Vojvodina Asztaliteniszklub)

A legjobb serdülők: Benkő Ákos, Kovács Ármin és Marko Simić

A fejlődési rendellenességgel élő sportolóknak járó elismerést Marko és Krisztina Velimirov karatézó testvérpár érdemelte ki, a legjobb sportcsapat a Bečej Kajak-kenu Klub serdülőcsapata lett, az év sportmunkásánakMilorad Rakićot (KMF Bečej), az év sportegyesületének pedig szinténaBečej Kajak-kenu Klubot választották.

Teljesítményüknek köszönhetően ugyan már „kinőtték” szülővárosukat, és más városok klubjainak színeiben versenyeznek, de azzal, hogy óbecseieknek vallják magukat, tovább öregbítik a város hírnevét, ezért elismerésben részesültek Risto Babić (cselgáncsozó), Zavarkó Vilmos (tekéző), Adrijana Knežević (kosárlabdázó), Strahinja Nićić (kajakozó), Borislava Perić-Ranković (paralimpikon asztaliteniszező), Szilágyi Csaba (úszó) és Marko Tomičević (kajakozó).