2024. július 16., kedd
VÍZILABDA – FÉRFI BL

Zalánki süllyesztette el az OSC-t

Az új milánói medencében a budapesti OSC méltó ellenállást tanúsított az olasz sztárcsapattal, a Pro Reccóval szemben. A látványos, támadó szellemű mérkőzésen 63 alkalommal próbálkoztak góllövéssel a játékosok, s ebből 31 gól született. Az irónia a meccsben az volt, hogy a magyar csapatot pont egy magyar, Zalánki Gergő „süllyesztette” el, aki a legfontosabb pillanatokban talált be, s összesen 6 gólig jutott.

Érdekesen indult Dubrovnikban a Jug–C. zvezda találkozó, mert a szerb csapat immár más mentalitással vágott neki, hiszen a kispadjára nem más került, mint a szerb szövetségi kapitány, Dejan Savić. Ennek megfelelően a belgrádiak 5:3-ra elhúztak, de tarsolyukban nem volt több, a horvátok három görög légiósa 7:1-es sorozatot produkált, s ez elég volt a nyugodtabb befejezéshez.

Férfi BL, 10. forduló, B csoport: Pro Recco–OSC 17:14, Hannover–Marseille 7:14, Jug–C. zvezda 17:11, Steaua–Spandau 5:16. Az állás: Pro Recco és Marseille 27, Jug 21, OSC 13, Hannover 11, Spandau 10, Steaua és C. zvezda 4 pont.

NŐI VILÁGLIGA-SELEJTEZŐ

Győzelem a hollandok ellen

A magyar női vízilabda-válogatott megnyerte idei első hazai mérkőzését, Bíró Attila olimpiai bronzérmes csapata kedden Budapesten 11:9-re (2:1, 3:2, 3:2, 3:4) diadalmaskodott Hollandia felett a világliga európai selejtezőjében kedden a budapesti Tüskeuszodában. Az összecsapásnak külön presztízst adott, hogy ez a két válogatott játszott a tavaly nyári tokiói olimpia negyeddöntőjében, ahol Keszthelyi Ritáék 14:11-re nyertek.

A hollandok igyekeztek visszavágni, meg is szerezték a vezetést, utána azonban a hét tokiói szereplőt felvonultató hazai együttes sorozatban ötször is bevette a vendégek kapuját. A gólparádéból Gurisatti Gréta, a Dunaújváros kiválósága három remek lövéssel vette ki a részét.

„Két dolognak lehet örülni, az egyik a győzelem, a másik pedig a fiatalok szereplése, Dömsödi Dalma és Faragó Kamilla ráadásul nemhogy jól játszottak, hanem meghatározó teljesítményt nyújtottak. Ez biztató a jövőre nézve, ráadásul még van két-három hasonló korú fiatal, akiket szeretnék kipróbálni. Persze, voltak hiányosságok, ezeken dolgozni kell” – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Gurisatti Gréta (elöl) és Maud Koopman harcol a labdáért (Fotó: MTI)

Gurisatti Gréta (elöl) és Maud Koopman harcol a labdáért (Fotó: MTI)

A magyarok a csoport januári nyitómérkőzésén 11:11-es döntetlen után ötméteresekkel kaptak ki Görögországban. A csoportból minden együttes továbbjut a sorozat európai döntőjébe, amelyet áprilisban Spanyolországban rendeznek.