2024. július 16., kedd
VÍZILABDA – FÉRFI BL

A Fradi katasztrofális veresége

A Ferencváros nyilván története egyik legsúlyosabb hazai vereségét szenvedte el a férfi Bajnokok Ligája 10. fordulójában, miután 17:7-re kikapott a Barcelonetától. A gondok már az első negyed után hatalmasak voltak, hiszen a spanyolok ezt a játékrészt 7:3-ra nyerték meg, de az összes többi negyedet is a maguk javára fordították a leheletgyenge magyar védekezés mellett. Varga Zsolt vezetőedző gondjait tovább növeli, hogy a következő mérkőzésre március 30-án Belgrádba utaznak a Novi Beogradhoz, amely egyre jobban teljesít, s ennek keretében magabiztos győzelmet aratott az A csoport éllovasa, a Brescia otthonában úgy, hogy a 11:9-es olasz vezetést fordította meg.
Mint ismeretes, a nyolcas döntőt a szerb fővárosban rendezik meg, de az FTC már nincs továbbjutóhelyen, hiszen a Barceloneta e győzelmével megelőzte a zöld-fehéreket, így az FTC már csak az ötödik a csoportban, a döntőre pedig a két csoport első négy helyezettje jut el.

Eredmények, 10. forduló, A csoport: FTC–Barceloneta7:17, Jadran (S)–Olimpiakosz 12:16, Brescia–Novi Beograd 13:16, Dinamo (T)–Radnički 13:17. A sorrend: Brescia 23, Novi Beograd 20, Olimpiakosz 19, Barceloneta 17, Ferencváros 16, Radnički 10, Jadran (H) 9, Dinamo 0 pont.

Fekete Gergő és Alberto Munnariz vízi csatája a Komjádi uszodában (Fotó: MTI)

Fekete Gergő és Alberto Munnariz vízi csatája a Komjádi uszodában (Fotó: MTI)