2024. október 7., hétfő

Óbecse szerény beruházással lenne házigazda

MUNKÁSOLIMPIA
Az óbecsei olimpiai medence

Öt város – Apatin, Óbecse, Szenttamás, Zenta, Zsablya – adta be pályázatát a 2015-ös, 11. munkásolimpia megrendezésére. A bírálóbizottság július 9-én, a 2011-es munkásolimpia helyszínén, Palánkán dönti el, hogy négy év múlva melyik város adhat otthont a rendezvénynek.

Óbecsén rég nem tapasztalt egyetértésben hozta meg a községi képviselő-testület a döntést arról, hogy a város ismét pályázzon a házigazda szerepére. A pályázat indoklásában az szerepel: a rangos sportesemény szervezőjeként a község jelentős infrastrukturális és idegenforgalmi fejlődésre számíthat.

– Amennyiben megnyerjük a szervezés jogát, a saját költségvetésünk mellett tartományi és köztársasági forrásokra is számíthatunk majd, ezeknek köszönhetően a meglévő létesítményeket felújítanánk, a hiányzó pályákat megépítenénk. Felelős városvezetőkként azt szeretnénk, ha Óbecsét egy pozitív esemény kapcsán ismerné meg jobban az ország – erre ez az 5000 résztvevős sportrendezvény remek lehetőség lenne – mondta el Goran Strajnić sporttanácsos.

A szakember szerint Óbecsének számos sportlétesítménye van, ezeket csupán fel kell újítani: a sportközpont tetőszerkezetét, a focipálya lelátóját és a Partizan épületét kell renoválni, valamint a focipályán meg kell építeni a 100 méteres atlétikai pályát, a távolugráshoz, valamint a súlylökéshez szükséges pályát.

Az ígéretek szerint a vendégek elszállásolását és étkeztetését is meg tudják oldani a szervezők.

– Palánkának 450 millió dinár támogatást ítéltek meg, igaz, ennek a pénznek egy részét csupán papíron kapták meg. A mi számításaink szerint Óbecsének mindössze 120millió dinárra lenne szüksége egy színvonalas sportrendezvény megszervezéséhez. Megítélésem szerint ez komoly szempont lehet az olimpiai bizottság döntésében – fűzte hozzá Strajnić.

@sz = feró