2024. szeptember 2., hétfő
SZABADKAI SPORTHÍREK

Palicsi bronzérem az Eb-n

Csipak Szergej, a Palicsi Evezősklub és Milan Stevanović, a Crvena zvezda versenyzője bronzérmet nyert kétpárevezősben a lengyelországi junior-Európa-bajnokságon. Az Eb-t a román páros nyerte meg, a görög és a szerbiai kettős előtt.

Juhász Krisztián, a Spartacus teniszezője párosban tovább folytatja kiváló szereplését, ugyanis zsinórban már a negyedik tornáját nyerte meg. A szabadkai játékos és Viktor Jović Kuršumlijska Banján a 15 000 dollár összdíjazású tornán még játszmát sem veszítettek. A nyolcaddöntőben amerikai, a negyeddöntőben chilei, az elődöntőben japán párost győztek le, a döntőben pedig 7:5, 6:3 arányban az orosz Purtszeladze, Szultanov kettősnél is jobbnak bizonyultak. Juhász idén impozáns mérleggel büszkélkedhet, ugyanis a páros és az egyéni mérkőzéseket is figyelembe véve tizenhét meccsből tizenhetet megnyert.

Kelebián rendezték meg a szerbiai fogathajtókupa és országos bajnokság nyitófordulóját. A maratonhajtásban – ahol öt akadályt kellett időre teljesíteni – Milan Đurđević hajtó és Tihomir Rajković segédhajtó (Donjon) szerezte meg az 1. helyet, a 2. helyen csekély lemaradással a Bunford Olivér, Aleksandar Vasić kettős (Imperial) végzett, a 3. helyet pedig Berényi Ákos és Berényi Ottó szerezte meg a Hidalgo Lovasklubból.

A szabadkai közönség idén még két alkalommal élvezheti a fogathajtósport szépségeit, ugyanis a szerbiai kupa 5. fordulóját szeptember 14-én Nagyfényen tartják, a 6., utolsó fordulót pedig október 12-én Kelebián hajtják a versenyzők.

Aleksandar Steinfeld, a Mija&Zorka Cselgáncsklub sportolója ezüstérmet nyert a 15 évnél fiatalabbak 46 kg-os mezőnyében a Győrben megtartott Európa-kupán. A csoportban horvát, magyar és montenegrói ellenfelet utasított maga mögé, az elődöntőben újabb magyar cselgáncsozó következett, a döntőben azonban Petar Markovićtól (nagybecskereki Proleter) vereséget szenvedett.

A velebiti illetőségű, de a szabadkai Top Fighter Kick-box Klubban versenyző Nikola Lončar aranyérmet nyert K1-ben a 75 kilósok mezőnyében a felnőttek Barban megtartott Balkán-bajnokságán. Lončar az elődöntőben pontozásos győzelmet aratott montenegrói ellenfele felett, a döntőben pedig magabiztosan verte meg bosznia-hercegovinai riválisát. A szerbiai harcost a torna legjobb versenyzőjének választották. A 24 tagot számláló szerbiai válogatott 16 arany-, 4 ezüst- és 4 bronzéremmel zárta a bajnokságot.

A szabadkai Veterán Paraíjászklub versenyzői két viadalon vettek részt a hétvégén. Divčibarán a 3D versenyen a szabadkai egyesület tagjai összesen hat érmet nyertek: aranyérmes Varjú Deján összetett íjjal a felnőttek mezőnyében, Saša Mitov hosszúíjjal a veteránok között és Milan Dragosavac vadászíjjal a felnőttek mezőnyében, ezüstöt Fejes Klapka Attila nyert hosszúíjjal a felnőttek között, míg Keresztes Péter és Keresztes Anđelka bronzot nyertek, mindketten egyszerű íjjal. A Szabadkán megtartott paraíjásztornán aranyérmet Saša Babić nyert olimpiai és Veselin Uzelac összetett íjjal, mindketten a felnőttek mezőnyében.