2024. augusztus 16., péntek
VÍZILABDA

Zalánki Görögországban folytatja

Szerdán a magyar válogatott balkezes klasszisa, Zalánki Gergő közösségi oldalán bejelentette, távozik a Pro Reccótól. A döntés nem meglepő, hiszen a hétfői Bajnokok Ligája-sorsolás alkalmával hivatalossá vált, hogy az olasz sztárcsapat nem indul a nemzetközi kiírásban, sőt nehéz anyagi helyzete miatt a versenysportból is kivonul. „Nagyon fájdalmas búcsú ez, de a rengeteg közös siker talán megszépíti. Otthagyjuk a szívünk egy darabját Reccóban. Remélem, egyszer még lesz lehetőségem Punta Sant'Anna-ban játszani” – írta a 29 éves, tavaly a világ legjobbjának választott Zalánki, aki 2021-ben igazolt az olasz gárdához, s a rá következő két évben BL-t nyert az egyesülettel.

Hivatalosan értesítés ugyan még nem érkezett, de számos médium és szakportál szerdán este már arról számolt be, hogy a Tokióban bronzérmes, Párizsban pedig negyedik helyezett jobb átlövő a görög Olimpiakoszban folytatja pályafutását. A lépés logikusnak tűnik, hiszen Vámos Márton hazatérésével – két év pireuszi légióskodás után ősztől ismét a Ferencvárosban játszik – megüresedett a poszt.

Az Olimpiakosz korábban Konsztantinosz Kakarisz szerződtetését jelentette be, a világ egyik legjobb centerének tartott pólós az elmúlt két éveben Zalánkihoz hasonlóan a Pro Reccót erősítette.

A korábbi sztárcsapatok mellett a Herceg Novi Jadran is komoly „építkezésbe” kezdett, az elmúlt napokban Aleksandar Ivović (Pro Recco), Đorđe Lazić (Brescia), Dimitrije Obradović (Valis) és Vuk Milojević (Crvena zvezda) érkezését erősítették meg a montenegróiak.