2024. szeptember 12., csütörtök
SZABADKAI SPORTHÍREK

Borojević bronzérmes a junior-Eb-n

A Spartacus cselgáncsozója, Mateja Borojević a szerbiai válogatott tagjaként vegyes csapatban bronzérmet nyert a Tallinnban rendezett junior-Európa-bajnokságon. Egyéniben a fülgyulladással küzdött, elsőéves junior versenyző az első fordulóban legyőzte angol riválisát, a nyolcaddöntőben azonban vereséget szenvedett grúz ellenfelétől. A szerbiai csapat a szabadkai cselgáncsozóval a soraiban a nyolcaddöntőben Nagy-Britanniát, a negyeddöntőben Grúziát győzte le, az elődöntőben azonban nagy csatában vereséget szenvedett Franciaországtól. A harmadik helyért rendezett találkozóra összeszedték magukat a szerbiai versenyzők, és Törökország legyőzésével megszerezték a bronzérmet.

Zomborban rendezték a tartományi juniorsúlyemelő-bajnokságot, amelyen a Spartacus versenyzői tizenegy érmet nyertek. Csapatban a Marin Vukov, Mihajlo Šijak, Ördög Iván, Bencsik Masa Balázs alkotta Spartacus megvédte címét, egyéniben pedig Szőnyi Patrik (U20, 67 kg), Ördög Iván (U20, 73 kg), Bencsik Masa Balázs (U20, 81 kg), Rozsnyik Attila (U20, 96 kg), Mihajlo Šijak (U20, 102 kg) és Aleksandar Saulić (U23, 67 kg) állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Ezüstérmet Hauk Herold (U20, 55 kg), Németh Richárd (U20, 67 kg) és Marin Vukov (U20, 73 kg) nyert, bronzot pedig Juhász Ákos (U20, 89 kg) szerzett. A 73 kg-os súlycsoportban versenyző Ördög Iván 104 kg-os szakítással és 125 kg-os lökéssel új országos csúcsot ért el a 17 éven aluliak mezőnyében. Ugyanezen a napon tartották a felnőtt országos csapatbajnokság második fordulóját, amelyen a Spartacus csapata növelte előnyét üldözőivel szemben.

Szabadkán rendezték a tartományi sportlövőbajnokságot katonai és félautomata puska kategóriában. A katonai puska 20 méteres fekvőszámában a Milan Jarić, Vladimir Vujković Bukvin, Miroslav Morača alkotta Spartacus 536 körrel szerezte meg a tartományi bajnoki címet, a 495 kört teljesítő Zrenjanin és a 466 kört lövő újvidéki Radivoj Ćirpanov Sportlövőklub előtt. Egyéniben mindhárom dobogós helyen a Spartacus sportlövői végeztek. Az aranyérmet Jarić szerezte meg 184 körrel, megelőzve a 180 körös Vujković Bukvint és a 172 körös Moračát. Félautomata puska kategóriában, 20+10 lövéses számában az említett három versenyző alkotta Spartacus 679 körrel ezüstöt nyert, a 722 körös Zrenjanin mögött és a 677 körös Radivoj Ćirpanov előtt. Egyéniben a Spartacus sportlövői nem nyertek érmet, ugyanis Jarić a 4., Vujković Bukvin a 10., Morača pedig a 13. helyen zárta a versenyt. Az országos bajnokságot szeptember 20. és 22. között rendezik szintén Szabadkán.