2024. október 8., kedd
VÍZILABDA

Női BL: azonos csoportban a BVSC és az UVSE

Azonos csoportba került a BVSC és a magyar UVSE a női vízilabda Bajnokok Ligája hétfői zágrábi sorsolásán. A D csoportban szerepel még a spanyol Sant Andreu és az olasz Orizzonte csapata is, de spanyol és olasz ellenfele a Ferencvárosnak is lesz, a Dunaújváros pedig összekerült a Keszthelyi Ritát foglalkoztató, BL-címvédő spanyol Sabadell-lel is. Az első fordulót október 26-án, az utolsót március 1-jén rendezik. A csoportok első két helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe, amelynek meccseire március 21-én és 29-én kerül sor. A négyes döntőt május 2-án és 3-án rendezik.

A csoport: Dunaújváros, Terrassa (spanyol), Sabadell (spanyol), Vouliagmeni (görög). B csoport: FTC, Polar Bears (holland), Mataró (spanyol), Padova (olasz). C csoport: Alimosz (görög), Donk (holland), Olimpiakosz (görög), Roma (olasz). D csoport: BVSC, UVSE, Orizzonte (olasz), Sant Andreu (spanyol).

FELEMÁS HÉTVÉGI MÉRLEG
A szerbiai csapatok felemás mutatóval zárták a Regionális Premier Liga hétvégi fordulóját: a címvédő Novi Beograd és az idén komoly ráncfelvarráson átesett Radnički győzelemmel hangolt a Bajnokok Ligája ma rajtoló küzdelmeire, a Šabac ugyancsak sikerrel vette a fordulót, a Valis és a Crvena zvezda viszont kikapott.

A forduló rangadója egyértelműen a Novi Beograd és a spliti Jadran összecsapása volt, a belgrádi találkozón a hazaiak gyakrabban vezettek, ám mindvégig kiegyenlített küzdelem folyt a medencében. A záróetapnak a vendéglátó vágott neki egygólos (9:8) előnnyel, ám a horvát gárda 35 másodperccel a vége előtt fordított, majd két szekundummal az utolsó dudaszó előtt Vasilije Martinović büntetőpárbajra mentette a találkozót. Akárcsak a rendes játékidőben, az ötösöknél is egyenrangú „küzdelem” alakult ki, összesen 16 lövést engedtek el a felek, a végén Đuro Radović keze nem remegett meg, túljárt Marko Bijač eszén, a másik oldalon viszont Marin Tomasović hibázott.

Eredmények, Regionális Premier Liga, 2. forduló: Primorac–Primorje 12:11, Mladost–Crvena zvezda 12:8, Šabac–Jadran (HN) 6:5, Solaris–Radnički 15:19, Novi Beograd–Jadran (S) 11:11 – ötméteresekkel: 18:17. Az állás: Jug 6, Novi Beograd 5, Jadran (S) és Radnički 4, Šabac 3, Jadran (HN), Primorac, Solaris és Mladost 3, Primorje 2, Crvena zvezda és Valis 0 pont.

Magyar férfibajnokság, 3. forduló: DVSE–Miskolc 11:12, Vasas–Eger 13:5, BVSC–Szeged 14:12, Honvéd–Szolnok 9:11, OSC–Kaposvár 12:11, Pécs–szentes 18:17. Az FTC–UVSE találkozót este játszották. Az élcsoport: Vasas és Szolnok 9, FTC, OSC és Honvéd 6 pont stb.