2024. október 12., szombat
VÍZILABDA – FÉRFI EUROKUPA

A Šabac rontott a magyar összképen

A magyar együttesek mérlegét egyedül a Šabac rontotta el a férfi Eurokupa csoportkörének nyitófordulójában, a szerb alakulat vendéglátóként négygólos vereséget mért a Honvédra. A felek sokáig nem bírtak egymással, a fordulópontot a harmadik negyed jelentette. A Šabac még a záróetap előtt felülkerekedett, 10:7-es előnyt szerzett, majd az utolsó nyolc perc derekán 12:7-re módosította az állást, és eldöntötte a meccset.

A BVSC és Szolnok ugyanakkor győzelemmel rajtolt. A budapesti alakulat a Panioniosz vendégeként szállt medencébe, Varga Dániel legénysége egy gólgazdag összecsapáson végig vezetve múlta felül a görögöket. „Görögországban általában nehéz nyerni, mindig sajátos a hangulat. Egy jó csapatot vertünk meg, így ez a győzelem kifejezetten fontos a folytatást illetően. Időnként fantasztikusan játszottunk, de akadtak olyan periódusaink is, amikor jóval a tudásunk alatt teljesítettünk. Amikor ment a szekér, akkor könnyedén lőttük a gólokat, hátul is jók voltunk. Később a védelmünk nem állt a feladata magaslatán, az akcióink sem sikerültek. Ebben a tekintetben mindenképp javulnunk kell a folytatásban” – mondta a BVSC honlapjának a meccsel kapcsolatban Varga.

A Szolnok hatalmas csatában, végül ötméteresekkel múlta felül a zágrábi Mladostot. A Tisza-partiak egészen az utolsó negyedig uralták a játékot, a hajrában azonban kiengedtek. A horvátok ezt kihasználva négy perccel a vége előtt fordítottak, és állandósították a vezetésüket. A Szolnok 43 másodperccel a lefújást megelőzően Bedő Krisztián értékesített előnyével egalizált és mentette büntetőpárbajra a korábban már szinte megnyert meccset. Az ötösöknél csak a vendégek hibáztak, így a Szolnok végül begyűjtötte a két pontot.

Eredmények, 1. forduló, A csoport: Jug–Apollon 14:10, Brescia–Strasbourg 11:9. B csoport: Panioniosz–BVSC 13:16, Ortigia–Vouliagmeni 16:15. C csoport: Szolnok–Mladost 13:13 – ötméteresekkel: 18:17, Pro Recco–Duisburg 19:8. D csoport: Šabac–Honvéd 12:8, Panathinaikosz–Barcelona 8:10.