2024. október 17., csütörtök
VÍZILABDA – FÉRFI BL

Kragujevacon tarolt a Fradi

A Ferencvárosnak nem jelentett különösebb nehézséget az újabb skalp begyűjtése a férfi Bajnokok Ligájában, Nyéki Balázs együttese a grúz Dinamo után a hat olimpiai bajnok szerb pólóst felvonultató kragujevaci Radničkit is könnyen verte meg. Papíron az előzőnél jóval nehezebb mérkőzés várt a címvédőre, hiszen a többek közt Duško Pijetlovićot, Nikola és Petar Jakšićot, Radoslav Filipovićot, Strahinja Rašovićot és Radomir Drašovićot soraiban tudó Radnički komoly építkezésbe kezdett a nyáron, az új szerb sztárcsapatnak ennek ellenére sem sikerült megállítania a zöld-fehéreket.

A találkozó ugyan két hazai góllal indult, Nyéki viszont hamar összerántotta a gárdát, és a második negyednek már 2:2-ről vágtak neki a felek. A folytatásban a vendégek elsősorban Dušan Mandić és Vigvári Vendel megoldásainak köszönhetően fokozatosan felőrölték a házigazdát. A második és a harmadik nyolc perc során Uroš Stevanović alakulata csupán egyszer járt túl a vendégvédelem eszén, így a két pont sorsa már a záróetap előtt eldőlt. Vonatkozó hír, hogy a Radnički újabb két olimpiai bajnokot szerződtetett, a következő szezonban csatlakozik a csapathoz Sava Ranđelović és Nikola Dedović.

Az A csoportban a Novi Beograd igazolta a papírformát, a Nagyvárad vendégeként aratott magabiztos győzelmet.

Eredmények, 2. forduló, A csoport: Steaua–Hannover 13:12, Nagyvárad–Novi Beograd 9:15. Az állás: Novi Beograd 6, Nagyvárad 3, Steaua 2, Hannover 1 pont. B csoport: Dinamo (T)–Jadran (S) 10:16, Radnički–FTC 5:12. Az állás: FTC 6, Jadran (S) 5, Radnički 1, Dinamo (T) 0 pont.

MILANOVIĆ ÚJRA A KISPADON
A zágrábi Mladost számára rosszul indult az idény, több fontos mérkőzését is elveszítette (a BL-selejtező mellett a Regionális Premier Liga sem az elvárásoknak megfelelően alakult), így a csapat eddigi vezetőedzője, Damir Vincek bejelentette lemondását. A horvát alakulat vezetősége nem sokat teketóriázott, szerződtette a jugoszláv vízilabda legendáját, Igor Milanovićot.

„Nagyjából fél nap alatt megegyeztünk, a szezon végéig biztos maradok. A Mladost jó csapatot rakott össze idén, a kezdés nem az elvárásoknak megfelelően alakult, sokkal több potenciál van a játékosokban. A feltételek kiválóak, gyors formajavulásban bízom” – mondta kinevezése kapcsán Milanović, aki 15 hónappal ezelőtt távozott a görög Olimpiakosz kispadjáról.