2024. július 29., hétfő
ASZTALTENISZ

Topolyai sikerek

A hétvégén Óbecsén 61 fiú és 48 lány részvételével rendezték meg Szerbia újonc egyéni és páros bajnokságát. A lányoknál a topolyaiak szerepeltek a legjobban, hiszen Pelle Orsolya egyéniben és párosban is országos bajnok lett, ez utóbbi versenyszám döntőjében a temesmiklósi Anđela Mengerrel az oldalán klubtársait, Bakos Lillát és Dudás Katát győzték le. A bácsföldvári Vojvodina versenyzői öt éremmel növelték gyűjteményüket: egyéniben Benkő Ákos ezüst-, Radmila Tominjak bronzérmes lett, csakúgy mint párosban, ahol Gyurcsik Barbarával állhatott fel a dobogó harmadik fokára, míg Benkő párosban országos bajnok lett. A horgosi klubból Csikós Kata és Piukovity Martin, a szabadkai Spartacusból pedig Aleksandar Čokić is dobogós lett az egyéni versenyszámban.

Fiúk, egyéni: 1. Petar Filipović (Vranje), 2. Benkő Ákos (Vojvodina – Bácsföldvár), 3. Aleksandar Čokić (Spartacus) és Piukovity Martin (Horgos). Páros: 1. Benkő Ákos/Petar Filipović (Vojvodina – Bácsföldvár/Vranje), 2. Ognjen Stošić/Vladimir Jović (IMT), 3. Dušan Petričević/Dušan Stamenković (Vranje/Dubočica) és Đorđe Pavlović/Ognjen Tasovac (IMT).

Lányok, egyéni: 1. Pelle Orsolya (Topolya), 2. Danijela Karkušova (Slavija), 3. Csikós Kata (Horgos) és Radmila Tominjak (Vojvodina – Bácsföldvár). Páros: 1. Anđela Menger/Pelle Orsolya (Rapid – Temesmiklós/Topolya), 2. Bakos Lilla/Dudás Kata (Topolya), 3. Emilija Popović/Sofija Šćepanović (Barajevo/Crvena zvezda) és Radmila Tominjak/Gyurcsik Barbara (Vojvodina – Bácsföldvár).