2024. július 30., kedd

Az EHF-kupában folytatja a Szeged

A súlyos, tízgólos (26:16) idegenbeli vereséget követően a Pick Szeged 23:19-re nyert a macedón Metalurg Szkopje ellen a férfikézilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének vasárnapi visszavágóján, így a Tisza-parti csapat nem jutott fel a 24-es főtáblára, és az EHF-kupában, a 32 között folytatja.

BL-selejtező, visszavágó: Pick Szeged–Metalurg Szkopje (macedón) 23:19 (11:7) – továbbjutott a Szkopje, 45:39-es összesítéssel.

Vancso Dimovszki, a Metalurg Szkopje játékosa és Mikler Roland, a Pick Szeged kapusa (Fotó:  MTI)

Vancso Dimovszki, a Metalurg Szkopje játékosa és Mikler Roland, a Pick Szeged kapusa (Fotó: MTI)

A Szeged szerdán 26:16-ra kikapott Szkopjében, így most kisebb csodára lett volna szüksége a továbbjutáshoz. A hazai alakulat ugyan küzdött is becsülettel, a félidőben négy gól volt az előnye, de ennél jobban nem is tudott ellépni riválisától, így búcsúzott a sorozattól, és az EHF-kupában a legjobb 32 között folytatja, amelynek sorsolása október 22-én lesz.

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged edzője a Délmagyarországnak:  Gratulálok a Metalurgnak! A párharcot Macedóniában vesztettük el, ez nem kérdés. A csapat jól harcolt, kiválóan védekeztünk az egész meccs során, de ezzel idegenben sem volt baj. Támadásban megpróbáltunk váltani, amikor három gólra zárkózott a Szkopje, ám a váltás után sem tudtuk az egész hátrányunkat ledolgozni. Kétszer vezettünk hat góllal, de ezekről nem tudtunk továbblépni – ha ez sikerült volna, izgalmasabb lehetett volna a vége. Övön aluli ütés, hogy nem jutottunk a főtáblára, de vannak más céljaink az idén, mostantól azokért küzdünk.

Lino Červar, a Metalurg trénere:  Először is köszönjük szépen, hogy ilyen környezetben játszhattuk le a visszavágót. Nem vártam, hogy ilyen nehéz dolgunk lesz, nem volt egyszerű továbbjutnunk. A párharc során több volt a szerencsénk, mint a Picknek, ez is kellett ahhoz, hogy a főtáblára jutottunk. Ismerem kollégám, Juan Carlos Pastor munkáját, biztos vagyok benne, hogy jó csapatot épít majd Szegeden. Remélem, mindkét csapatra várnak sikerek a nemzetközi kupákban.