2024. július 30., kedd

Döntetlen Szabadkán

Szabadka: Spartacus Vojput–Crvena zvezda 24:24 (13:11)

Sétaerdei sportcsarnok, 1500 néző, vezette: Marić (Pancsova), Mašić (Nagybecskerek).

Spartacus Vojput: Vukoslavović, Kosović, Pavlović, Janjić, Kaltak, Kovačević 5, Todorović, Jovanović 1, Cvetković (14 védés), Distol 3, Patócskai, Jelić 1, Papić 9, Čupić 5, Đukanović.

Crvena zvezda: Pernar, Grbović 3, Alčaković 2, M. Pešić 3, Pavić 1, Kosanović (6 védés), Pavlov 4, Šotić, Cupara (5 védés), Stojković 8, Ogrizović, Anđelić 1, Brajović, R. Pešić 2, Milutinović, Antelj.

A hazaiak szinte végig vezettek férfi Szuperliga rangadóján, de a győzelem kicsúszott a kezükből. Az 57. percben Kovačević góljával már sokadszorra kétgólos előnyhöz jutott a Spartacus, ám a válogatott, s Németországból hazatért Stojković büntetőből egy gólra felhozta a belgrádiakat. A következő támadásban a szabadkaiak közül Janjić került ziccerbe a bal szélen, ám lövése a kapufán csattant. Stojković újabb góljával egyenlített, majd 10 másodperccel a vége előtt piros lapot kapott, mivel meghiúsította a hazaiak gyors támadását. Az utolsó másodpercben szabaddobásból Distol próbálkozott, de lövése elakadt a sáncban, és a szerencsés piros-fehérek elvittek egy pontot Szabadkáról.

Ada: Halász József–Ravangrad 33:19 (18: 8)

Sportcsarnok, 100 néző, vezette: Ćirković (Palánka) és Višekruna (Újpazova).

Halász József: Topolcsányi, Györe 3, Vranjevac 6, Fajka 4, Banaš 1, Balázs 2, Király 2, Rákos 5, Laták, Gajdos 1, Vacsik 1, Magó 6, Kovács 2, Peić.

Ravangrad: Jarić, Tomasović 2, Bandobranski 2, Kulundžić 6, A.Naumov, Ajvaz 3, T.Naumov, Vezmar, Lazić 6, Marinković, Golić, Andrić.

Két vidéki vereség után alaposan összekapták magukat az adai lányok az I. női ligában, és varázslatos játékkal teljesen leiskolázták ellenfelüket. A vendégek kezdtek jobban, az adai csapat pedig csak 10 perc elmúltával lendült bele a játékba, és 3-4 góllal elhúzott, majd pedig Laták bravúros védéseinek köszönhetően a 23. percben már hét góllal is vezetett (14:7). A szünet után a zombori vendégek mindent megpróbáltak, hogy hátrányukat valamelyest csökkentsék, de a vendéglátó továbbra is lankadatlanul rohamozott, kíméletlenül ontotta a gólokat minden helyzetből, és súlyos vereséget mért a zombori riválisra.